Spend the Valentine’s Day at Gundel. We look forward to welcoming you to celebrate love, togetherness and the joys of gastronomy.
For more information click here.

40 ezerért ehetünk Gundel-menüsort a Gellért lakosztályában

A hazai vendéglátás eddigi történetének legismertebb nevei fuzionálnak egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves Gellért Szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy Lakosztályétteremmel, 24-én pedig egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szállodaépületébe.

Talán sokan nem is tudják, hogy az idén 100 éves Danubius Hotel Gellért és a vele majd’ egyidős Gundel Éttermet a 19. század első felében komoly kapocs kötötte össze. Ez pedig nem más volt, mint Gundel Károly maga.

A szálloda éttermeit ugyanis már a kezdetektől a főváros jeles szakembereinek adták bérbe. 1927-től pedig Gundel Károlynak ítélték oda a bérleti jogokat. Tevékenységüknek, melyet húsz éven át gyakoroltak, nagy része volt abban, hogy a Gellért Szálló felzárkózott a világ grand hoteljeinek sorába, és előkelő rendezvényei Európa-szerte újságcikkek témái lettek. S ahogy a szálloda históriája leírja, a Gellértben született meg Gundel Károly három híres étele is: a fogas Rothermere, a bakonyi gomba és a pittsburghi borjúborda.

A szálloda centenáriumának évében ezt a legendás összefonódást élesztik újjá a két executive séf, Litauszki Zsolt és Müncz Gábor segítségével.

Gundel–Gellért-fúzió június 23-án, a szálloda védjegyének számító Lakosztályétteremmel kezdődik.

A Lakosztályétterem fogalmát a Gellért Hotel hívta életre, melynek a leghíresebb vendégeit fogadó 422-es lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Ebben a környezetben szolgálják majd fel a Gundel Étterem executive séfjének, Litauszki Zsoltnak exkluzív 5-fogásos, pezsgősorral kínált menüjét.

Az ifjú, de a szakmában már nagy nevet szerzett séf idén tavasszal igazolt a Gundelhez. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja karrierje kezdetén majd’ 10 évet töltött Ausztriában, ahol több étteremben, köztük két Michelin-csillagosban is szerzett tapasztalatokat.

A mostani – 40 ezer forintos – menüsorban szerepel pikáns báránytatár érlelt juhsajttal, hűvös joghurtos vajtökleves kacsanyelvvel, makréla grillezett görögdinnyével, borjúmáj erdei gombákkal. Mindez prémium pezsgőkkel kísérve. Desszertként pedig jön a rántott sárgabarack vaníliafagylalttal. Ennek érdekessége, hogy a Lakosztályétterem vendégei maguk szedik majd az ehhez szükséges barackot a vacsora napjának délutánján.

A séffel közös, pezsgőzéssel és sós falatkákkal kísért „szedd magad” interaktív program egyedi és felejthetetlen élményt ígér a gourmand-oknak.

Másnap pedig a már szokásos Sunday brunch korlátlan étel- és italfogyasztással (mintegy 11 ezer forintért) csalogatja a vendégeket, ezúttal Müncz Gábor, többszörös bajnok mesterszakács ételeivel. A Sunday brunch érdekessége, hogy míg a Gellért vezető séfjének svédasztalos menüjében régi Gundel-étlapokról is előkerülnek majd fogások, a Gundel tányérszerviz menüsorának fogásai a Gundel Étterem megújulásának előhírnökei.

Dear Guests,

We would like to kindly inform you that the Gundel Restaurant will be closed on Tuesday, January 21 and Wednesday, January 22.

We sincerely apologize for any inconvenience this may cause and greatly appreciate your understanding.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.