Spend the Valentine’s Day at Gundel. We look forward to welcoming you to celebrate love, togetherness and the joys of gastronomy.
For more information click here.

„A paradicsomos tészta és palacsinta is lehet kiváló minőségű” – A gyerekétlapokról Wolf Andrással

Az apropót most a Gundel Étterem és Kert adta, de szinte minden étteremben lényeges kérdés a gyerekeknek szánt étlap. A mirelit rántott dinóktól a minőségi gondolkodásig.

Az apropót most a Gundel Étterem és Kert adta, de szinte minden étteremben lényeges kérdés a gyerekeknek szánt étlap. A mirelit rántott dinóktól a minőségi gondolkodásig.

Nemrégiben még a legtöbb gyerekmenü a hamburgerek és a sült krumpli, a pizza vagy a mirelit csirkefalatok kiszámítható kínálatára korlátozódott. Mivel azonban a közvélemény egyre jobban tudatában van az egészséges táplálkozás fontosságának, és a világ számos részén növekszik a gyermekek elhízása, sok szülő szeretne változatosabb lehetőségek közül választani. Emellett pedig az oktatási intézményeknek, de az éttermeknek is befolyásos szerepük van a gyerekek ételízlésének nevelésében. A nemrégiben megújult Gundel Étterem gyerekmenüje kapcsán Wolf Andrással beszélgettünk.

Manapság a családok minden eddiginél szívesebben járnak a gyerekeikkel az éttermekbe, mivel sok szülő úgy gondolja, hogy a közös éttermi étkezés egy lehetőség arra, hogy minőségi családi időt töltsenek együtt. A gyerekekkel való éttermi élmény azonban költséges lehet, és minden, csak nem pihentető, hacsak az étterem nem igazán barátságos és felkészült a gyermekek fogadására. Szerencsére azonban egyre több gyerekbarát hely van itthon is. Az ilyen éttermek számára a gyerekétlapok bármikor hasznosak lehetnek, de a vasárnapi családi ebédek alkalmával kiemelten fontos szerepet kapnak, hiszen minden sikeres családbarát étterem egyik legfontosabb titka a megfelelő gyerekmenü. Ezek a menüsorok valóban akkor működnek, ha képesek különböző korosztályt megszólítani, emellett pedig kielégíti a szülők elvárásait a minőség tekintetében.

„A gyerekek számára fontos érdekessé tenni az étlapot, itt kiemelt figyelmet kell fordítani rá, hogy milyen a menü formája, összetétele. A Gundelben fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek is élvezzék az éttermi létet és ne csak az ételek miatt. Épp ezért a gyerekétlap része egy QR-kódon keresztül elérhető mese, amit érdemes a teljes élmény kedvéért letölteni. Ez leginkább a 4-8 éves korosztálynak szól, őket foglalja igazán le” – meséli Wolf András.

Az étteremben a legkisebbek egy letölthető Gundel Kids alkalmazással színezhetik ki a Gundel Palotát, amit a Gundel Applikációban QR kóddal nyithatnak meg, így elolvashatják vagy meg is hallgathatják a Gundel bácsi meséjét. Ennek főszereplője Kíváncsi Fáncsi, az elefánt, aki segít megtalálni a Gundel Kertben elrejtett meglepetéseket.

„Fontos, hogy a gyerekek olyan ételeket kapjanak, amiket valóban szívesen fogyasztanak. A gyerekeknél minden korosztályi sajátossághoz is kötődik, egy bizonyos életév betöltése után már sokkal érdeklődőbbekké, nyitottabbakká válnak, illetve elérkezik annak is az ideje, hogy önállóan választhassanak az étlapról” – emeli ki Wolf András.

Amíg azonban kisebb gyerekekről beszélünk, addig figyelembe kell venni azt, hogy minden gyereknek megvannak a kedvenc fogásai, illetve az adagok tekintetében is alkalmazkodni kell hozzájuk.

„A gyerekétlap tekintetében nem az a legfontosabb, hogy a fogások minél extravagánsabbak vagy különlegesebbek legyenek, hanem az, hogy ugyanúgy minőségi módon, megfelelő alapanyagokból készüljenek el, ahogy a teljes étlapon szereplő tételek. A gyerekek azt szeretik leginkább, amit megszoktak, és amivel már korábban akár otthon is találkoztak” – jegyzi meg Wolf András.

A Gundel gyerekmenüjében is találunk ismerős komfortfogásokat: húsleves csigatésztával, rántott hús, paradicsomos tészta, palacsinta, de egyik sem egy mirelit kényelmi termék. A kedves elefánt és más szavannai állatok arca pedig visszaköszön ránk az üdítős poharak oldaláról is, amelyekben a gyerekek csupa egészséges szürcsölni valót kaphatnak a cukormentes limonádétól, a frissen facsart dzsúzokon át egészen a smoothie-kig.

„Az étteremben az elkészítéskor a gyerekeknek szánt fogásokat mi mindig előre vesszük, szülői tapasztalat, hogyha a gyerek előbb megkapja az ételét, akkor mivel arra koncentrál, ezért a szülő is nyugodtabban tud majd fogyasztani és élvezni az éttermi élményt” – mondja nevetve a séf.

Becsülendő, hogy egyre több helyen figyelnek oda arra, hogyha egy család gyerekkel érkezik az étterembe, akkor a legkisebb vendégeket ugyanúgy a minőségi vendéglátás élményében akarják részesíteni, mint a család többi tagját, hiszen elmondható, az általunk szerzett éttermi élmények fontosak, ez valóban egy edukációs folyamat és minél előbb ismeri meg valaki a differenciát a különböző színvonalú étkezési lehetőségek és élmények között, annál kifinomultabb ízlésre tehet majd szert felnőttként.

Dear Guests,

We would like to kindly inform you that the Gundel Restaurant will be closed on Tuesday, January 21 and Wednesday, January 22.

We sincerely apologize for any inconvenience this may cause and greatly appreciate your understanding.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.