Bátor emberek és kutyák a Gundelben

Szerző: Gellért Gábor

Gundel Károly igazi vendéglátó volt. Valóban vendégül látott, visszajáró vendégeit pedig családtagként kezelte. Ahogy mondta: „A vendéglős arra törekedjen, hogy vendéglője a vendég számára pótolja az otthont és minden igyekezetével feledtesse el vendégével azt, hogy amit nyújt neki, ellenszolgáltatásért teszi, és nem úri passzióból.”

Az étterem jelenlegi vezetői hasonlóképpen gondolkodnak. A török nagykövetség munkatársai gyakran jártak a Gundelbe, ezért természetes volt, hogy az étterem vezetői a földrengés tragédiája után megkeresték a nagykövetséget és a segítségüket ajánlották.

A török nagykövetség jelezte, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor mentőcsapatoknak.

Így született meg a köszönet-ebéd gondolata. Egy közös étkezés a hősökkel a Gundel Palota Erzsébet Királyné díszteremben.

Ami az esemény különlegességét adta, hogy nemcsak a mentőcsapatok tagjai kaptak meghívót, hanem a mentőkutyák is. Ők is fehér abroszt kaptak és finom falatokat.

Mutatjuk a kétféle menüt:

3 FOGÁSOS FELSZOLGÁLT EBÉD:

Gulyásleves

Paprikás csirke nokedlivel, tejfölös uborkasalátával

Rákóczi túrós

NÉGYLÁBÚ MENÜ:

Párolt borjú színhús, vele főtt tésztával

A beszámolókból úgy tudjuk, hogy a mentőegységek valamennyi tagja elégedett volt az ebéddel. A kutyák kisebb csoportokban étkeztek, hogy ne okozhassanak gondot a villámsebesen táplálkozó, mások ebédjére áhítozó vendégek. Ők inkább egy kis repetát kaptak.

KÖSZÖNET A HŐSÖKNEK:

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz tartozó HUNOR Mentőszervezet

Terrorelhárítási Központ

Budapesti Önkéntes Mentő Egylet

Baptista Szeretetszolgálat

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Életjel Mentőcsapat

Magyar Református Szeretetszolgálat

a Budapesti Műszaki Egyetem, Építőmérnöki, és Építészmérnöki Karának szakemberei