Spring Gastronomic Experience at Gundel. Executive Chef Viktor Moldován awaits you with a unique offer, exclusively designed for the season, from 12 February to 09 March 2025.
For more information click here.

Egy délutánra visszatértek a Gundel-leszármazottak az ikonikus családi étterembe

Szerző: Vendéglátás Magazin

Közel 60 ma élő Gundel-leszármazott vett részt szeptember utolsó vasárnapján egy családi délutánon a dinasztia egykori otthonában, az idén 125 éves Gundel falai között.

Angelus Barbara, az étterem marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, a jubileumi év kapcsán különösen fontos a hagyományok ápolása, ezért a Gundel-dinasztia ma is élő tagjait meghívták egy uzsonnára a házba, amely néhányuknak hosszabb-rövidebb ideig az otthona is volt. A délután folyamán érdekes volt feleleveníteni, hogy a dédnagypapa kulináris öröksége mennyire szerteágazó lett, hiszen a Gundel-nevet nemcsak a patinás étterem viseli, hanem számos más vonatkozásban is fennmaradt. Első helyen természetesen ma is a híres palacsinta áll, de emellett a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gundel Károly-terme, a Gundel Károly Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai verseny, a Gundel Károly Díj, a Gundel Károly út is mind az egykori étteremalapítóról kapta a nevét, aki egyébként soha nem főzött, viszont remekül kóstolt, értett a konyha nyelvén, és a szakácsok motiválásában is a legjobbnak bizonyult. S nem utolsósorban, a családban a mai napig megtalálhatók közismert személyiségek, mint például Gundel-Takács Gábor, akit a hagyományok ápolásáról és a 21. századi trendekről kérdeztük.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.