Ez volt Habsburg Ottó, az utolsó magyar trónörökös asztala a Gundel étteremben

Szerző: Lakáskultúra

Habsburg Ottó, az utolsó magyar trónörökös fia különleges napon látogatta meg újra a Gundel éttermet és csodálta meg édesapja dedikált asztalát.

A Gundel étterem 1894-es nyitása óta Budapest ikonikus étterme, egyet jelent a magyar gasztronómia és vendéglátás történetével. 2023. február 24. péntek különleges nap volt az étterem életében, hiszen Habsburg György őexcellenciája látogatott oda a 30. Jubileumi Protokoll Konferencia alkalmából.

Kétségtelenül nagy szerepet játszott és játszik a mai napig a Gundel étterem a Habsburg család életében. A család több esküvőjét is a Gundel Palotában tartották, köztük Habsburg Ottó lányáét és Habsburg Györgyét is 1997-ben. A családi szálak a Gundellel ennél sokkal korábbra nyúlnak vissza, Habsburg Ottó már az 1920-as években Gundel Károly éttermébe járt, ekkor még a Gellért Szállodában. Nem csoda, hogy az étterem a családapának egy saját asztalt is dedikált a különleges eseményre készülve.

A minap pedig, mint az említett rendezvény fővédnöke, Őexcellenciája Habsburg György úr, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete újra ellátogatott a tekintélyes étterembe. Nemcsak a konferencia megnyitó beszédét tartotta meg a Gundel Palota dísztermében, hanem még édesapja, az utolsó magyar trónörökös asztalát is megcsodálta. Nagy valószínűséggel a díszvacsorát is itt fogyasztotta el a nagykövet úr. Melyik másik asztalt választhatták volna számára?