Három év kihagyás után újra összegyűltek a Gundel-leszármazottak

Szerző: Travelo

Idén ismét megrendezték a Gundel-leszármazottak találkozóját, ahová szerte a világból gyűltek össze, mivel Angliában, Németországban, Svájcban, Amerikában és Hollandiában is élnek Gundel-leszármazottak. Közel 70 családtag vett részt a dinasztia egykori otthonában, a közel 130 éves Gundel Palota falai között, az Erzsébet báltermemben tartott összejövetelen. Az esemény házigazdája Gundel Takács Gábor, Gundel Károly dédunokája volt, aki szívügyének érzi, hogy a híres dinasztia tagjai többször egybegyűlhessenek.

Hazánk egyik leghíresebb, és világszerte is ismert márkaneve a Gundel, amely nemcsak étterem és rendezvényhelyszín, de ikonikus magyar gasztronómiai örökséget is jelent. Gundel Károly vendéglátós, ahogy magát nevezte, nagyvendéglői kulináris szemlélete és tapasztalata teremtette meg a „mindenki igényét kielégíteni képes magyar vendéglői stílust.” A Gundel diadala az ő nevéhez, de nemcsak az ő munkájához kapcsolódik, hiszen gyermekei, családtagjai és alkalmazottjai is keményen dolgoztak az étterem mindennapi sikereiért.

Gundel egyik nagy titka, hogy képes volt a korát megelőző modern üzemszerű működés mellett elragadó személyiségét, sőt egész családját belevonni a működésbe, és ezzel egyedi, családias, mindenkit megszólítani képes intézményt hozott létre.

Wolf András, a Gundel corporate séfje kiemelte, hogy Gundel Károly anno bátran vállalta a magyar konyha megreformálását. A francia konyhával ötvözve zseniális érzékkel alkalmazta a modern konyhatechnológiákat. Ikonikus ételeket hagyott hátra a hazai vendéglátásnak, ezt az örökséget igyekeznek továbbvinni a mai kor emberei számára.

A corporate séf szárnyai alatt Moldován Viktor executive séf érkezésével egy olyan ambiciózus konyhafőnöke lett az étteremnek, aki a múlt tiszteletben tartásával képviseli, de modern technológiával elkészítve alaposan, jól átgondoltan készíti el a hagyományokhoz kötődő gasztronómiai élményt – tudtuk meg az étterem sajtóközleményéből.