Ilyen volt Gundel-díjátadó és gálaebéd a Gundelben

Szerző: Szebeni Zsolt

Október 15-én, a Gundel Étterem báltermében gálaebéd keretében adták át az oklevelet és az emlékplakettet az idei Gundel Károly-díjasoknak.

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői – határozta meg a Gundel-díjat 2014-ben alapító Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

Az idei díjazottak nevét a szakmai szervezetek és a Gundel család képviselőiből álló zsűri szeptember 22-én, Gundel Károly születésének 140. évfordulóját megelőző napon hirdette ki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a két díjazott 2023-ban Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa és Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár Étterem társtulajdonos séfje.

A két díjazott a Gundel Étteremben vasárnap megrendezett díszebéden vehette át az elismerést és az emlékplakettet.

A díjátadó gálaebéden díszvendégként megjelent Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, s a hagyományoknak megfelelően jelen volt Gundel János, a Gundel család képviselője is.

A hagyományoknak megfelelően a díjátadó gálaebéd menüsorát az előző év két nyertese, Borbás Marcsi és Macsinka János állította össze.

Ugyancsak hagyomány immár, hogy a menü elkészítésében és felszolgálásában szakiskolák és felsőfokú oktatási intézmények diákjai is szerepet vállaltak.