Ők az idei Gundel-díjasok

Szerző: Kitzinger Szonja

„Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői” – fogalmaz a díjat 2014-ben alapító Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) közleményében.

Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly-díjat. Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

Az Ipartestület a díjazottak nevét minden évben Gundel Károly születésnapján, azaz szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

Idén ketten kapták meg a díjat:

PINTÉR KATALIN, A GERBEAUD GASZTRONÓMIA KFT. (GERBEAUD KÁVÉHÁZ, ONYX MŰHELY, ÉMILE ÉTTEREM) ALAPÍTÓ-TULAJDONOSA.

NYÍRI SÁNDOR (SZÁSA), AZ ARANY KAVIÁR ÉTTEREM TÁRSTULAJDONOS SÉFJE

Eddigi díjazottak:

Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.

Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

Csapody Balázs – 2017.

Rosenstein Tibor – 2018.

Meskál Tibor, Szulló Szabina – Széll Tamás – 2019.

dr. Csizmadia László és Molnár Attila – 2020.

Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

Borbás Marcsi és Macsinka János – 2022.