Erdélyi Gasztronómiai Hét a Gundelben

Bemutatkozik Bayer Péter kreatív chef

Erdélyi Gasztronómiai Hét

2017. február 27. – március 5.

 

Gundel Károly zsenialitásának titka abban is tetten érhető, hogy nem akarta alapjaiban megváltoztatni a magyar konyhát, sőt folyamatosan kutatva a történelmi Magyarország tájainak jellegzetes receptúráit a budapesti díszes közönség elé tárta a mi sokszínű hazánk változatos ételeit.

„Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka?
Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez.”

Gundel Károly

Bayer Péter kreatív séf a Gundelből indulva bejárta a világ legjobb konyháit, majd utazásai végén néhány Erdélyben töltött év után „hazatért” hozzánk, hogy a Merczi Gábor executive chef által vezetett csapatban a Gundel klasszikus kínálatát megfűszerező heti ebédmenük – Városligeti Ebéd, Déli Csábítás – és a kéthetente változó Ünnepi vacsoramenüket időről-időre új tartalommal töltse meg.

Fogadják szeretettel első tematikus kínálatunkat, az erdélyi gasztronómia jegyében!

Vacsoramenü

Marinált, füstölt pisztráng
pikáns halkrémmel és kaviárral

Móri Sauvignon Blanc „Battonage” 2015
L. Simon Pincészet

Erdélyi parasztcsorba

Borjúvelővel töltött puliszka
juhtúró alatt pirítva

Kukoricás morzsában sült bárány
és rózsaszín bárányborda
tejfeles feketegyökérrel
és csomboros murokraguval

Szekszárdi Bikavér „Reserve” 2013
Takler Pincészet

 Vagy

Marhabélszín kapros-ordás palacsintával,
savanyú tökkel és mézes céklával

Szekszárdi Bikavér „Reserve” 2013
Takler Pincészet

Vaníliás kürtőskalács dióval
és szilvapálinkás krémmel töltve

A vacsoramenü ára 2 pohár borral és 0,7 l vízzel
9.500 Ft

ebédmenük

Ebéd menüiket egy pohár, a Gundel borválogatásból választott bor koronázza meg.
február 27. – március 4. 12.00 – 15.00-ig

Városligeti ebéd

Fokhagymakrémleves marhapacallal

Töltött káposzta kukoricatörettel
és pirított marhanyelvvel

Túrós, csokoládés puliszka
áfonyalekvárral, mandularopogóssal

6.500 Ft

Déli csábítás

Füstölt padlizsán terrine kaláccsal

Kemencében pirított ropogós csülök
korhely burgonyával

Mákos hájas tészta rahátos fagylalttal

7.900 Ft

Az árakhoz 12,5% felszolgálási díjat számítunk fel.

Asztalfoglalás:

+36 1 889 8111, +36 30 603 2480

Asztalfoglaláshoz kattintson ide