Cafe Patisserie Restaurant
Az eredeti Gundel palacsinta
3 150 Ft

 

Hogyan készül a Gundel recept alapján az étel?

Mindent pontosan úgy csinálunk, ahogy azt Gundel előírta az eredeti receptben. A palacsinta sok tojással készül, hogy a töltelékhez illő vastagságban tudjuk kisütni. A darált diót tűzforró ízesített cukorszörpben enyhén megpirítjuk, friss narancshéjat adunk hozzá, ettől lesz annyira ínycsiklandó a töltelék. A betöltött palacsintákat cukros vajjal megkenjük és ropogósra karamellizáljuk. Igazi csokoládéból készült öntet és enyhén pirított dió koronázza.

Hogyan lett a hagyomány, a Gundel örökség része a receptúra?

Érdekes módon a mindenki által Gundel palacsintának ismert desszert nem saját találmány. Márai Sándor, a XX. század világhírű írója egyik színdarabjának premierjét ünnepelték az étteremben, ekkor készíttette el az író felesége a cukrásszal a családi recept alapján. A palacsinta annyira megtetszett Gundel Károlynak, hogy azonnal feltette az étlapra Márai-palacsinta néven. Máraiék emigrációja után lett a neve Gundel palacsinta. Nagyon látványos a flambírozott (lángoló) elkészítési módja, amit már Gundel talált ki.

Miért válogattuk be a magyar ízek esszenciájának tekintett Nemzeti 11-be?

A Gundellel kapcsolatban van egy étel, amiről mindenki hallott és szinte legendának számít Magyarországon. A Gundel palacsinta egy méltán híres hungarikum. Sok helyen készítik, de sajnos, nem az eredeti recept alapján. Ezért a külföldi vendégek nem is értik, mitől ilyen ismert egy diós palacsinta csokiöntettel. Ezért szeretnénk igazi ízeivel megmutatni gasztronómiai örökségünk ezen gyöngyszemét.

...hogy lángoljon, + 1 400 Ft
Allergének:
Glutén
Tojás
Földimogyoró
Tej
Diófélék
Megosztás: