Gundel Souschef győzelme

Pereszlényi Alexandra a magyarországi "Competition Jeunes Chefs Rotisseurs" győztese

Pereszlényi Alexandra a magyarországi
“Competition Jeunes Chefs Rotisseurs” győztese

 

A Chaine Egyesület május 10-én a METRO Gasztroakadémia keretében rendezte meg a 2017. évi “Competition Jeunes Chefs Rotisseurs” ifjúsági Szakácsversenyt, melyen Pereszlényi Alexandra, a Gundel étterem Séfje nyerte el az első helyezést és ezzel a jogot, hogy képviselje Magyarországot a 2017. szeptember 8-án Frankfurtban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

“Fontosnak tartom, hogy a versenyzők a szakma nagy tiszteletben álló 12 tagú zsűrije előtt, a Chaine világverseny előírásai szerint mérettették meg magukat. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére a Magyar Tudományos Akadémia Klubjában 2017. május 13-án megtartott gálavacsorát követően került sor.

A zsűri által adott pontok alapján a végeredmény:

Pereszlényi Alexandra, Gundel
Pohner Ádám, Kistücsök
Debreceni Zoltán, Gerbeaud

Minden versenyző egy erre az alkalomra készített serleget és oklevelet kapott, a dobogósok pedig a Világszervezet által küldött emlékérmet, továbbá a Wüsthof cég késeivel lettek megajándékozva. Pereszlényi Alexandra, a verseny győztese jogot nyert, hogy Magyarországot képviselje a 2017. szeptember 8-án Frankfurtban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon, melynek nevezési díját a Chaine Egyesület vállalja.”

(Novák Iván Péter, a Chaine magyarországi elnöke leveléből idézve)