Gasztronómiai örökség egy csipetnyi innovációval

Litauszki Zsolt, a Gundel executive chefje

2018-ban a legendás Gundel Étterem élére új executive chef lépett, Litauszki Zsolt személyében. Az Ausztriában, Németországban és Costa Rican töltött hosszú, értékes szakmai évek után Litauszki útja egyenesen Budapestre, a Gundelbe vezetett. Páratlan szakmai tudásának, kimagasló tehetségének és ambiciózus természetének köszönhetően nem csupán éttermünk konyhájának vezetését, hanem annak 125 éves gasztronómia örökségét is rábíztuk. Litauszki Zsolt hagyományokat és kulináris trendeket ötvöző gasztronómiai koncepciója által a Gundel pedig egy új, izgalmas érába lépett.

 

Litauszki bátran nyúl a Gundel több, mint százéves kulináris kincsestárához és hív elő olyan receptúrákat, melyek a két háború között is népszerűek voltak, megfűszerezve azokat egy kis kreatív csavarral. Általa nem csak a főzésben elevenedtek régi hagyományok: ismét lett fűszerkert a házban, így a Gundel Étterem újra saját befőzésű lekvárokat készít és kínál. Zsolt napjaink kulináris trendjeit sem hagyja figyelmen kívül: a Gundel úgy tart lépést a modern gasztronómiai irányzatokkal, hogy közben minden ízében megidézi a hagyományokat.

 

Akárcsak Gundel Károly, Litauszki a helyi termelők kiválasztásában is nagyon következetes: célirányosan és környezettudatosan szerzi be az alapanyagokat, a legáltalánosabb hozzávalóktól egészen a libamájig, melyet kisebb, de megbízhatóan jó minőséget nyújtó beszállítóktól vásárol meg.

 

Litauszki nevéhez kötődik a Gundel 21. századi rendezvény koncepciója, a Gundel Catering is, mely nem más, mint a rendezvény sajátosságaihoz igazított étel és italkínálat, valamint a rendezvényszervezés és lebonyolítás prémium színvonalú összefonódása. Zsolt és csapata minden esetben a rendezvény stílusához és méretéhez álmodják meg az esemény ízeit, bankett csapatunk gondoskodik a gördülékeny lebonyolításról.

Közlemény a Gundel bezárásával kapcsolatban

2020. március 16.

A Gundel volt, van, lesz! A kialakult helyzetre való tekintettel a mai naptól ideiglenesen bezárunk.

A legendás Gundel étterem 125 éves története során több alkalommal kényszerült bezárásra, például 1944 végén a II. világháborúban, 1972-1980-ig egy elhúzódó felújítás miatt, 1991-1992-ben a félévig tartó teljes átépítés okán.

A kényszerű, vagy tervezett szünetek után a Gundel mindig megerősödve, az aktuális kihívásoknak még jobban megfelelve nyitotta meg kapuit.

Vendégeink egészsége és munkatársaink védelme miatt most bezárunk, és várjuk, hogy egy rövid ideig tartó, átmeneti időszak után újra találkozhassunk!

A legenda örök. #ezagundel