A magyarországi török nagykövetség jelezte, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor magyar mentőcsapatoknak, ezért köszönet-ebéddel kedveskedtek nekik a Gundelben.
Ahogy a Magyar Konyha írja, Gundel Károly igazi vendéglátó volt, aki visszajáró vendégeit családtagként kedvelte. Az étterem jelenlegi vezetői a mai napig megőrizték ezt a tradíciót.
A török nagykövetség munkatársai gyakran fordultak meg a Gundelben, ezért természetes volt, hogy az étterem vezetői a földrengés tragédiája után megkeresték a hazai török nagykövetséget és a felajánlották a segítségüket. A nagykövetség munkatársai jelezték, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor mentőcsapatoknak, így született meg a köszönet-ebéd gondolata.
Nem más ez, mint egy közös étkezés a hősökkel a Gundel Palota Erzsébet Királyné díszteremben, amire nemcsak a mentőcsapatok tagjai kaptak meghívót, hanem a mentőkutyák is: nekik is járt a fehér abrosz és a finom falatok.
Kíváncsi vagy, mit ettek a különleges vendégek?
A mentőcsapat tagjainak:
Gulyásleves
Paprikás csirke nokedlivel, tejfölös uborkasalátával
Rákóczi túrós
A négylábúaknak:
Párolt borjú színhús, vele főtt tésztával
A beszámolókból úgy tudni, hogy az ebéddel minden meghívott maximálisan elégedett volt. A kutyák kisebb csoportokban lakomáztak, hogy ne okozhassanak gondot a villámsebesen táplálkozó, mások ebédjére áhítozó vendégek. Aki kért, még repetát is kapott!