Gundel Károly díj 2014

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnőke ismertette az idei díjazottak névsorát.

 Amint arról a turizmus.com tudosít, emlékeztetett rá, hogy az alapító okirat szerint, a díjra az jelölhető, aki:” a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.”

A díjat  a magyar vendéglátás szervezeteit és a Gundel családot képviselő 18 tagú kitüntetési bizottság ítélte oda. Döntésük alapján 2014-ben Gundel Károly-díjban részesült:

  Kalla Kálmán, a hazai vendéglátás nagynevű séfje, aki 1991-től másfél évtizeden át vezette a Gundel étterem konyháját.

Hamvas Zoltán, a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett többek között a múlt évi, lyoni Bocuse d’Or versenyen való magyar részvétel sikerében, és jelentős szerepe volt a verseny 2016. évi európai döntője rendezési jogának megszerzésében.

Posztumusz díjat kapott a 2003-ban elhunyt dr.Draveczky Balázs, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum egykori igazgatója, számos gasztronómiatörténeti könyv szerzője, avagy „Balázs mester, az asztali örömök krónikása”.

A kitüntetések ünnepélyes átadására november 29-én az MVI éves díszvacsorájának és báljának keretében kerül sor.