II. Erzsébet Királynő „Négykoronás” menüje 2024.11.01-10-ig, 10 napon át vacsoraidőszakban, 18:00 órától  elérhető. További információhoz kattins ide.

Ilyen volt Gundel-díjátadó és gálaebéd a Gundelben

Szerző: Szebeni Zsolt

Október 15-én, a Gundel Étterem báltermében gálaebéd keretében adták át az oklevelet és az emlékplakettet az idei Gundel Károly-díjasoknak.

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői – határozta meg a Gundel-díjat 2014-ben alapító Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

Az idei díjazottak nevét a szakmai szervezetek és a Gundel család képviselőiből álló zsűri szeptember 22-én, Gundel Károly születésének 140. évfordulóját megelőző napon hirdette ki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a két díjazott 2023-ban Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. (Gerbeaud Kávéház, Onyx Műhely, Émile Étterem) alapító-tulajdonosa és Nyíri Sándor (Szása), az Arany Kaviár Étterem társtulajdonos séfje.

A két díjazott a Gundel Étteremben vasárnap megrendezett díszebéden vehette át az elismerést és az emlékplakettet.

A díjátadó gálaebéden díszvendégként megjelent Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, s a hagyományoknak megfelelően jelen volt Gundel János, a Gundel család képviselője is.

A hagyományoknak megfelelően a díjátadó gálaebéd menüsorát az előző év két nyertese, Borbás Marcsi és Macsinka János állította össze.

Ugyancsak hagyomány immár, hogy a menü elkészítésében és felszolgálásában szakiskolák és felsőfokú oktatási intézmények diákjai is szerepet vállaltak.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.