Szilveszterezzen a Gundelben! Garantált a jókedv, ínycsiklandó fogások és fergeteges zene kíséri Önt, hogy táncolva léphessen át az új esztendőbe.
További információhoz kattins ide.

Rákóczi-túrós? – Naná, hogy a Gundel konyhájából!

Szerző: Fodor Erika

A Gundel étterem Nemzeti11 válogatottjában nem véletlen találjuk meg a Rákóczi-túrost. Itt érdemes tesztelni!

Ezt a süteményt nem II. Rákóczi Ferenc fejedelem miatt hívjuk így, nevét Rákóczi János cukrász és mesterszakácsról kapta. A cukrász 1933-tól a Gellért Szálló híres Gundel-féle éttermének konyhafőnöke volt. Nem véletlen, hogy a desszert a mai Gundel étterem étlapján is előkelő helyen helyezkedik el, hiszen nemzeti ételeink egyike.

A Gundel tradicionális recepteket követ, nincsen ez másképpen a Rákóczi-túrós esetében sem. Annak következtében, hogy Gundel Károly bérlési ideje alatt Rákóczi János volt a mesterszakács a Gellért Szállóban, fenn tudott maradni az eredeti recept, amihez a városligeti Gundel étterem mostani cukrászai máig hűségesek.

Az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon debütált hivatalosan a desszert, ahol aranyéremmel díjazták. A magyar cukrászat legjobb hagyományaihoz nyúlik vissza a túrós sütemény, amelynek eredeti receptjét a híres cukrász átdolgozta.

Ennek következtében a sütemény alapja egy jól nyújtható omlós lap, amelyre rögös túró, arra pedig keményre vert cukrozott tojáshab kerül baracklekvárral.

A mestercukrász úgy nyilatkozott, hogy ez ,,A legmagyarabb magyar desszert”, hiszen minden egyes hozzávalója megtalálható Magyarországon.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.