Töltsék a Valentin-napot a Gundelben. Várjuk Önöket szeretettel, hogy együtt ünnepelhessük a szerelmet, az összetartozást és a gasztronómia örömeit.
További információhoz kattintson ide.

Újabb magyar séfet ismert el a szakma

Szerző: Táfelspicc

A Gundel Étterem 2015-ben először osztott gasztronómiai művészeti különdíjat fiatal, tehetséges, de még nem ismert szakácsoknak. Idén a látványosan megújuló balatoni éttermek, vendéglátóhelyek, és a 35 év alatti fiatal szakácsok kerültek a középpontba.

Az állandó kuratóriumi tag Lázár Chef mellé Kalla Kálmánt, a balatoni vendéglátás ismert séfjét kérték fel, hogy segítsen a kiválasztásában és a díj odaítélésében. Ezentúl minden éveben más-más témakör szerint keresik majd a díjra érdemesek körét.

Ösztönzőleg hat

Endrédi Zoltán, séf a díj kapcsán elmondta:

Hatalmas megtiszteltetés számomra, nem tudom elmondani mennyire inspirál és feltölt, nagyon jó érzés, hogy az ember munkáját elismerik.

Azt gondolom, hogy a fiatalok számára nagy ösztönző erő lehet. Gratulálok a többi díjazottnak is, mi a Márgában igyekszünk a jövőben még jobbak lenni, fejlődni és tanulni.”

Zoltán 1997-ben kezdte meg vedéglátós tanulmányait Veszprémben, 2002-től sous chefként dolgozott tíz éven keresztül a veszprémi Chianti étteremben, 2012-től szakács a balatonkenesei Hotel Marina Portban, 2013-től séf a Szent Donát Pincészet éttermében majd 2014-től a Márga bisztró séfje.

Közel 15 éves szakmai tapasztalatom során megtanultam azt, hogy ez a hivatás teljes odafigyelést, koncentrációt és elhivatottságot igényel.

A gasztronómia rohamos léptekben fejlődik: napról napra, hétre hétre ismerkedhetünk meg új ételkészítési eljárásokkal és trendekkel. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy mindezeket a legjobb tudásunk szerint adjuk át a kedves vendégeinknek.”

A legjobbaknak jár

A Gundel művészeti díjat az ezredforduló tavaszán alapította a Gundel Étterem vezetősége. Az első díjátadás 2001 májusában volt, eleinte 10, a későbbi években pedig 14 kategóriában díjazták a különböző művészeti ágak legjobbjait. A kuratórium elnöke Szinetár Miklós (Kossuth díjas és kétszeres Jászai Mari díjas, opera-tévé és filmrendező, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze). Célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei közül kikerülő fiatal, tehetséges minél több lehetőséget kapjanak a karrierjük elindításához.

Tisztelt Vendégeink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Gundel Étterem 2025. január 21-én, kedden és január 22-én, szerdán zárva tart.

Elnézésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért, és szíves megértésüket előre is köszönjük.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.