Töltsék a Valentin-napot a Gundelben. Várjuk Önöket szeretettel, hogy együtt ünnepelhessük a szerelmet, az összetartozást és a gasztronómia örömeit.
További információhoz kattintson ide.

Újragondolták a Gundelt: várják a gyerekes családokat és a kutyásokat is

Szerző: Portfolio

A több mint 125 éves, tradicionálisan a nemzetközileg is legismertebbnek számító budapesti étterem és kávéház komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. A covid miatti kényszerpihenő után a Danubius Hotels tulajdonában lévő épület új üzemeltetőt kapott, aki alaposan átalakította a gasztronómiai és vendéglátási koncepciót is: a kerthelyiség megnyitásával sokkal nagyobb vendégszámot képes befogadni az étterem, amely a szélesebb igényekhez igazodva az árait is leszállította, játszótér nyílt a gyerekeknek, a kutyákat pedig külön étlap várja.

„A Gundel étterem a vendéglátósok számára egy ikonikus hely, a Gundel az első, magyar gasztronómiát maghatározó család volt, szakmai díjat neveztek el róluk, sőt, a vendéglátóipari szakközépiskolát is. Ugyanakkor az emberek emlékezetében, úgy él, mint a felső tízezer étterme, amely drága, dress code és pompa van. Pedig korábban a Gundel nem volt egy elitista hely, hanem „mindenki étterme”, ahová ugyanúgy kijártak a bakák és a cselédlányok, ahogy a gazdagok is” – mondta a Portfolio-nak Szabó Csaba, az étterem egyik vezetője, aki ebben határozza meg az új koncepció irányvonalát is:

Az étterem elérhető legyen, mindenkinek lehetősége legyen átélni a Gundel-élményt.

A váltás ahhoz köthető, hogy az étteremnek új üzemeltetője van, a magyar piacon meghatározó gasztronómiával, rendezvényszervezéssel és hotel-üzemeltetéssel foglalkozó Eventrend Group, amely portfoliójába többek között a New York Café, a Centrál Kávéház, a Spoon Hajó, a Városliget Étterem és Kávézó, a Cziniel Cukrászda, a Főőrség Kávéház mellett öt vidéki szálloda és több jelentős catering-és rendezvényszervező cég is tartozik.

Az épület továbbra is a Danubius Hotels tulajdona, a cégcsoport egy hosszú távú, 25 évre szóló bérleti szerződés keretében vette át üzemeltetést. Az étterem újrapozícionálásához jelentős beruházásra volt szükség, amibe a belső terek renoválásán át a kerthelyiség újratervezésén keresztül a Bagolyvár étterem rendezvényteremmé alakításáig sok minden beletartozik, de a kulisszák mögött a mai napig tart egy több száz milliós értékű gépészeti felújítás, amelynek megtérülési ideje várhatóan másfél év. A belső építészeti beruházásokra, amely az étterem, a kerthelység és a Bagolyvár étterem felújítását jelenti eddig 100 millió forintot költöttek.              

„Amikor egy hónap alatt, decemberről januárra a rezsiköltségek megötszöröződnek, több tízmilliós tételt alkotva, az egy erős ösztönzés az energetikai felújításra, amely a bérleti szerződés keretében az üzemeltetőt terheli.

TÖBB ILYEN BÉRLETI SZERZŐDÉSÜNK VAN, AMELYBEN VAN EGY KOMPLEX ELSZÁMOLÁSI RENDSZER, HASONLÓ ÜZLETI MODELLBEN ÜZEMELTETJÜK PÉLDÁUL A NEW YORK KÁVÉHÁZAT IS, EZ A MI KNOW-HOW-K RÉSZE, VAN EZEKBEN A SZERZŐDÉSEKBEN EGY OLYAN INNOVÁCIÓ, AMI A BÉRLŐ ÉS A BÉRBEADÓ SZÁMÁRA IS ELŐNYÖSSÉ TESZI AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST.

Az említett New York Kávéház esetében éppen ezért a 12 éves bérleti szerződést a lejárat után meg tudtuk hosszabbítani újabb 12 évre” – tette hozzá Szabó, aki szerint a Gundel árai ma már belesimulnak a budapesti éttermek átlagába, egyáltalán nem számítanak kiugrónak, sőt, egyes tételek a ligeti vendéglátóegységekben drágábbak.

A megújult terek, burkolatok mellett az igazi különlegesség a kerthelyiség újranyitása, amely a teljes kihasználtság mellett 5-600 vendéget is fogadni tud, amellyel egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon, ennek megfelelően a Gundel Kert gyermek- és kutyabarát is, ahogy Gundel Károly idejében is az volt.

Helyet kapott egy századelős körhinta, vízilovas célbadobó, árnyékolt kerti homokozó és a pergola alatti részen hat darab különálló, 2 személyes hinta is. A kert közepén szökőkút, a napernyővel, pergolával fedett terület pedig mintegy 500 négyzetméter, védve a vendégeket a nyári záporoktól és tűző napfénytől egyaránt. A legkisebbek egy letölthető Gundel Kids alkalmazással színezhetik ki a Gundel Palotát, és hallgathatnak vagy olvashatnak mesét.

Az ételek tekintetében továbbra is központi elem a Nemzeti11, az a tizenegy ikonikus Gundel fogás, amely az örökség legfontosabb eleme. „Ezen keresztül mutatjuk meg a más országokból, kultúrákból idelátogatóknak, hogy mi magyarok mit szeretünk, mit fogyasztunk, mit tartunk a magyar konyha alapjának” – mondta Szabó.

A gasztronómiai koncepció átalakításánál az Eventrend Group egyik arca, Wolf András corporate séf jelölte ki az irányokat, partnerével közösen az executive séffel, a korábban Japánban exkluzív magyar éttermet vezető Moldován Viktorral közösen alkották újra a nagy múltú fogásokat. Az étlapon fontos szerepet kapnak azok az ételek, amelyek megalkotása tradicionálisan a Gundelhez kötődnek, de az új irányvonalnak megfelelően a gyerekek számára is külön étlap készült, ahogy a kutyák számára is a konyhán frissen készült ételek kaphatók.

Tisztelt Vendégeink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Gundel Étterem 2025. január 21-én, kedden és január 22-én, szerdán zárva tart.

Elnézésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért, és szíves megértésüket előre is köszönjük.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.