Spend the Valentine’s Day at Gundel. We look forward to welcoming you to celebrate love, togetherness and the joys of gastronomy.
For more information click here.

Itt kóstold meg az 1958-as világkiállítás díjnyertes somlói galuskáját!

Szerző: Fodor Erika

somlói galuska névadója a Budapesttől huszonöt kilométerre, a Gödöllői-dombvidék peremén álló Somlyó-hegy. A puha piskótatésztával készülő, csokoládés, vaníliás desszert kitalálója Gundel Károly és az étterem egykori főpincére, Gollerits Károly volt. A somlói galuska valódi szülőatyja és névadója azonban már nem Gollerits, hanem Szőcs József Béla cukrász, aki 1956-tól kezdődően tizenhárom éven keresztül volt a Gundel cukrászműhelyének üzemvezetője, majd 1969-ben a szülőhelyén, Fót-Kisalagon, a Fóti-Somlyó hegy tövében nyitott „maszek” cukrászdát. Az eredeti, Szőcs-féle somlói galuskát a mester nyugalomba vonulása után már a lánya készítette.

A különlegességnek számító somlói galuska kikerült a brüsszeli világkiállításra, de egy elírással hirdették, így lett az eredeti somlyói helyett, ahogyan a pincér elnevezte, somlói a desszert neve.

Az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon díjnyertes lett, a Rákóczi túrós süteménnyel együtt, ami szintén a Gundel étterem Nemzeti 11 ikonikus magyar étel csapatába tartozik.

Gundelben a mai somlói csokoládéöntete valódi étcsokiból készül, nem kakaóporos cukorszirupból. Az eredeti receptleíráshoz hűen háromféle tésztával: sima, kakaós és diós piskótával.

Dear Guests,

We would like to kindly inform you that the Gundel Restaurant will be closed on Tuesday, January 21 and Wednesday, January 22.

We sincerely apologize for any inconvenience this may cause and greatly appreciate your understanding.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.