Cafe Patisserie Restaurant
Somlói galuska
3 150 Ft

 

Hogyan készül a Gundel recept alapján az étel?

Az eredeti, klasszikus recept szerint készítjük. Háromféle piskótát, vaníliásat, diósat és kakaósat sütünk a desszert alapjának. Ízesített cukorszörppel meglocsoljuk, hogy szaftos legyen, majd lágy vaníliakrémet töltünk a lapok közé. Galuskákat szaggatunk a tésztából, pörkölt és darabosra vágott dióval, rumban áztatott mazsolával megszórjuk. Igazi csokoládéból sűrű, mély ízű öntet készítünk. A desszert tetejére kézműves tejgazdaságból származó tejszínből lágy habot kanalazunk.

Hogyan lett a hagyomány, a Gundel örökség része a receptúra?

A magyarok egyik kedvenc süteményét Szőcs József Béla cukrászmester találta ki, a finomság ötlete Gollerits Károlytól, a Gundel étterem vezető főpincérétől eredt. A jellegzetes magyar édesség a nevét a fóti Somlyó nevű 288 méter magas dombról kapta, mert a cukrász ott lakott. Az új desszert az 1958-as brüsszeli világkiállításon mutatkozott be a magyar pavilonban, és azonnal számos elismerést és díjat érdemelt ki.

Miért válogattuk be a magyar ízek esszenciájának tekintett Nemzeti 11-be?

A múlt század közepén keletkezett desszert villámgyorsan elterjedt a családok és az éttermek körében. Komplex ízélménye mindenkit levesz a lábáról. Annyira jó, hogy még közepes színvonalon elkészítve is tud örömet szerezni. De jó somlóit gyorsan nem lehet készíteni. Tapasztalja meg, milyen élvezetet nyújt a minőségi alapanyagokból, az eredeti recept szerinti somlói galuska!

Allergének:
Glutén
Tojás
Földimogyoró
Tej
Diófélék
Megosztás: