Tradíció és evolúció a Gundel étteremben

A Gundel étterem séfje Litauszki Zsolt, aki számos éttermet vitt már sikerre eddigi pályafutása során, és azért csatlakozott a legendás városligeti étterem csapatához, mert hisz abban, hogy a tradíciókat megtartva újulhat meg a Gundel.

Az étlap összeállításánál az a fő szempontja, hogy a 125 éves étterem kínálata a hagyományokat megőrizve, de a 21. századi gasztronómia trendeket is szem előtt tartva fejlődjön. A kezdetek óta az étterem étlapján található közkedvelt ételek, az örök klasszikusok, mint a libamáj, a Gundel palacsinta, és a külföldiek által legkeresettebb gulyásleves és halászlé a továbbiakban is megtalálhatók lesznek a kínálatban. Az új menüben vissza-visszakacsintanak a Gundel klasszikusok. Litauszki Zsolt konyháját a frissesség, a szezonalitás jellemzi, ezért rendszeresen változtatja a fogásokat. Elkötelezett híve a Magyarországon is beszerezhető alapanyagoknak, így az őrségi kecskesajt, a mangalica, a fürj és az orosházi libamáj mind mind bekerülnek a választékba.

A Gundel étterem ünneppé varázsolja a hétköznapokat is. A kreatív kulináris ételeket kifogástalan kiszolgálással és vendéglátással ötvözi. Minden este világszerte elismert hegedűművészünk, Horváth Gyula által vezetett Gundel Orchestra játékát élvezhetik a vendégek. A zenekar a közismert musical-ek és filmzenék mellett hamisítatlan cigányzenét játszik

Önt is várjuk szeretettel a megújuló Gundel étterembe.

 

A Gundel története

A Gundel, Magyarország vezető étterme páratlan környezettel és kimagasló gasztronómiával várja vendégeit Budapesten, a gyönyörű Városliget szívében 1894 óta. Az alapító, Gundel Károly munkássága kiemelkedő jelentőséggel bír a magyar gasztronómia és vendéglátás területén, hiszen a magyar konyha jellegzetességeit megtartva emelte azt új szintre, mikor a korszerű gasztronómia kifinomultságával és eleganciájával ötvözte a hagyományos fogásokat. Tevékenységét igazolta, hogy ételei miatt kinyíltak a kapuk a magyar nemzet konyhája előtt.

Olvassa tovább történetünket és tekintse meg kisvideónkat

 Csapatunk

A Gundelben több mint 140 ember dolgozik azért, hogy vendégeink jól érezzék magukat, és maradandó élményekkel gazdagodjanak. Az ő munkájuk eredménye az, hogy a Gundel Ház neve több mint száz éve jól ismert az egész világon.

Séfünk, Litauszki Zsolt a legnagyobb gondossággal állítja össze évente háromszor változó étlapunkat és rendezvényeink menüsorait, melyet csapata tökéletes hozzáértéssel készít el. Koór Kitti alkotja meg éttermünk új, 21. századi italkoncepcióját és újítja meg a Gundel borlapját, a bár kínálatát. Fiatalos, sokoldalú boros és párlatos, valamint rendezvényes tapasztalatai hozzájárulnak a Gundel 125 éves tradicíójának megőrzése mellett  a modern igényeknek is megfelelő szervíz kialakításához, a vendégek felé pedig a legmagasabb sznítű gasztronómiai élmény biztosításához. Esténként a világszerte elismert hegedűművészünk, Horváth Gyula által vezetett Gundel Orchestra játékát élvezhetik, amikor is híres filmzenék, musicalaek dallamai és a kihagyhatatlan, klasszikus cigányzene is felcsendül..

Érkezéstől a távozásig személyesen gondoskodnak vendégeinkről a Gundel Ház hostessei, teremfőnökei és a felszolgálók, akik, mint jó házigazdák az Önök minden kívánságát teljesítik.

Híres vendégeink

Az elmúlt több mint száz évében számos népszerű, ismert közéleti és politikai személyiség, művész és sportoló fordult meg a Gundel étteremben, alábbi képgalériánk ebbe enged némi betekintést.

Képgaléria

Látogasson el hozzánk az internet segítségével! Tekintse meg ételkülönlegességeinket, pazar különtermeinket akár egy virtuális 360 fokos túra segítségével is!

A galéria megtekintéséért kattintson ide