Tradíció és evolúció a Gundel étteremben

A Gundel étterem új séfje Litauszki Zsolt, akinek kreációival az augusztusban induló új étlapon találkozhatnak először. Litauszki Zsolt számos éttermet vitt már sikerre eddigi pályafutása során, és azért csatlakozott a legendás városligeti étterem csapatához, mert hisz abban, hogy a tradíciókat megtartva újulhat meg a Gundel.

Az étlap összeállításánál az a fő szempontja, hogy a több, mint 120 éves étterem kínálata a hagyományokat megőrizve, de a 21. századi gasztronómia trendeket is szem előtt tartva fejlődjön. A kezdetek óta az étterem étlapján található közkedvelt ételek, az örök klasszikusok, mint a libamáj, a Gundel palacsinta, és a külföldiek által legkeresettebb gulyásleves és halászlé a továbbiakban is megtalálhatók lesznek a kínálatban. Az új menüben vissza-visszakacsintanak a Gundel klasszikusok, ezen az étlapon például a békacomb. Litauszki Zsolt konyháját a frissesség, a szezonalitás jellemzi, ezért rendszeresen változtatja majd a fogásokat. Elkötelezett híve a Magyarországon is beszerezhető alapanyagoknak, így az őrségi kecskesajt, a mangalica, a fürj és az orosházi libamáj mind mind bekerülnek a választékba.

A Gundel étterem ünneppé varázsolja a hétköznapokat is. A kreatív kulináris ételeket kifogástalan kiszolgálással és vendéglátással ötvözi. Az élő cigányzene teszi teljessé az élményt.

Önt is várjuk szeretettel a megújuló Gundel étterembe.

A Gundel története

A Gundel, Magyarország vezető étterme páratlan környezettel és kimagasló gasztronómiával várja vendégeit Budapesten, a gyönyörű Városliget szívében 1894 óta. Az alapító, Gundel Károly munkássága kiemelkedő jelentőséggel bír a magyar gasztronómia és vendéglátás területén, hiszen a magyar konyha jellegzetességeit megtartva emelte azt új szintre, mikor a korszerű gasztronómia kifinomultságával és eleganciájával ötvözte a hagyományos fogásokat. Tevékenységét igazolta, hogy ételei miatt kinyíltak a kapuk a magyar nemzet konyhája előtt.

Olvassa tovább történetünket és tekintse meg kisvideónkat

 Csapatunk

A Gundelben több mint 140 ember dolgozik azért, hogy vendégeink jól érezzék magukat, és maradandó élményekkel gazdagodjanak. Az ő munkájuk eredménye az, hogy a Gundel Ház neve több mint száz éve jól ismert az egész világon.

Séfünk, Litauszki Zsolt a legnagyobb gondossággal állítja össze évente háromszor változó étlapunkat és rendezvényeink menüsorait, melyet csapata tökéletes hozzáértéssel készít el. Házunk örökös sommelier bajnoka, Fabók Mihály minden fogáshoz a legkiválóbb magyar és külföldi borokat kínálja. Mindeközben a Gundel-ház zenekarának művészi színvonalú játékát hallgathatják vendégeink.

Érkezéstől a távozásig személyesen gondoskodnak vendégeinkről a Gundel Ház hostessei, teremfőnökei és a felszolgálók, akik, mint jó házigazdák az Önök minden kívánságát teljesítik.

Litauszki Zsolt Executive chef

Fabók Mihály Head sommelier

Beutazta a világot mielőtt a Gundel Házba került. Berlintől Tokióig, a skandináv komphajóktól az amerikai luxushajókig bejárta a pohárnokok izgalmas útját. A világ csaknem minden fontosabb borvidékét meglátogatta, ahol mindent megtanult a borral és a vendéglátással kapcsolatban.

Olvasson tovább

A Gundel étteremben Kozma Kálmán – a Magyar Sommelier Club elnöke, ma a Gundel Ház igazgatója – mentorálásával vált a szakma kiválóságává. Három, egymást követő évben elnyert bajnoki címével örökös sommelier bajnok lett. Nemzetközi hírnévre tett szert. Európa- és világbajnokságokon képviseli Magyarországot és a magyar sommelier-ket. Okleveles nemzetközi borbíráló, a Magyar Sommelier Club tagja.

Fabók Mihályt a bor és a gasztronómia elválaszthatatlan, egymást jól kiegészítő elemei inspirálják, munkája során mindig új és érdekes részletekkel gazdagodik, így szolgálva a Gundel étterem által megkövetelt minőséget és eleganciát.

Békefi Kata Assistant F&B Director

Horváth Gyula A Gundel Orchestra vezetője

A zenész családból származó Horváth Gyula 6 éves kora óta hegedül. Már 16 éves korától számos hazai és külföldi fellépése volt. Többek között a Sydney Operaházban a milánói Scalában, az USA számos államában, az angliai Magyar Évad Fesztiválon, Kínában a sanghaji fesztivál keretében, valamint a svájci, lichtensteini fesztiválokon volt alkalma megmutatni hazája zenéjét.

Olvasson tovább

Több mint 28 ország színpadán varázsolta el a hallgatóságot. Hegedűjátékát 12 önálló CD-n és több, mint 50 lemezen rögzítették.

Virtuóz produkcióját II. János Pál pápa, Helmut Kohl, Harrison Ford, Yehudi Menuhin, Chick Corea és a világ számtalan híressége csodálta. 2004-ben a Nemzetközi Vonópárbaj – mint “Hegedű Világbajnokság” – győztese lett. Számos külföldi és hazai elismerés, kitüntetés birtokosa. A Rajkó Zenekar örökös tagja, Budapest Príma Díjasa, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje.

2010. októberétől vezeti a Gundel zenekarát, amely magas színvonalú játékával, filmslágerekkel és musicalek ismert dallamaival és az elmaradhatatlan magyar cigányzenével szórakoztatja a Gundel Étterem vendégeit minden este.

Híres vendégeink

Az elmúlt több mint száz évében számos népszerű, ismert közéleti és politikai személyiség, művész és sportoló fordult meg a Gundel étteremben, alábbi képgalériánk ebbe enged némi betekintést.

Képgaléria

Látogasson el hozzánk az internet segítségével! Tekintse meg ételkülönlegességeinket, pazar különtermeinket akár egy virtuális 360 fokos túra segítségével is!

A galéria megtekintéséért kattintson ide

Termeink

A Gundel palota egyedülálló adottságai közé tartoznak az emeleten található, századfordulós hangulatban berendezett termek. Amennyiben szeretne egy különleges családi alkalom, vagy egy kiemelt üzleti esemény miatt reprezentatív környezetben diszkréten étkezni, foglaljon asztalt valamelyik különtermünkbe.

Elismeréseink

 

Olvasson tovább
 1. Magyar Turizmus Minőségi Díj 2006-2012, 2013-2016
 1. Best of Budapest Díj
 2. Best Catering 2010
 3. Best Restaurant in Budapest 2011
 4. Best Outdoor Dining Restaurant 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
 5. Best Iconic Place of Hungary 2011, 2012
 6. Best Hungarian Restaurant 2012, 2013, 2014, 2015
 7. Best Terrace 2015
 8. Best Fine Dining Restaurant 2017-2018
 1. Michelin Guide által ajánlott étterem 2006-2015
 2. Top class comfort and pleasant restaurant category
 1. Trip Advisor
 2. Certificate of Excellence 2012-2018
 3. Hall of Fame – Inducted into ‘Hall of Fame’ of Five-time Certificate of Excellence Winners
 4. Travellers’ Choice 2015 – Gundel is in top 1% in Hungary
 1. Magyar Brands üzleti és fogyasztói márkáinak toplistája
 2. 2012-ben 3. helyezés, 2013-ban 9. helyezés, 2014-ben 6. helyezés, 2015-ben 3. helyezés
 3. A Gundel étterem 2014-ben a Hungarikum Bizottság döntése alapján bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Tehetségprogram: Tanulj a Gundelben!

Az éttermi vendéglátó szakma iránt érdeklődő fiatalok számára a Gundel étterem tanulási, majd pedig pályakezdési lehetőséget biztosít. Gundel Károly szellemiségét szem előtt tartva igyekszünk a legkiválóbb képzésben részesíteni az éttermünkbe jelentkező fiatal tehetségeket.

Részletekért kattintson ide!