Töltsék a Valentin-napot a Gundelben. Várjuk Önöket szeretettel, hogy együtt ünnepelhessük a szerelmet, az összetartozást és a gasztronómia örömeit.
További információhoz kattintson ide.

A desszertek királya: A Gundel-palacsinta receptje, egyenesen a Gundel Étteremtől

Szerző: Funzine

Jó pár évvel ezelőtt Gundel Károly, egy bajor szakács fia kitalált egy izgalmas receptet, hogy az új, különleges finomsággal még több vendéget csábítson családi éttermükbe. Károly egy csokis-narancsos-diós palacsintát álmodott meg, amely fel is került az étterem menüjére, hamarosan pedig a vendégek egyik kedvenc desszertjévé vált.

Érthető az édesség hatalmas sikere: már a látványától is megjön az ember étvágya, az íze pedig egyszerűen mennyei. Nehéz ennél jobb tradicionális magyar finomsággal lezárni egy tökéletes ebédet! További magasztos jelzők helyett inkább megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni: a Gundel Étterem saját receptjét hoztuk el nektek!

Hozzávalók (10 darabhoz):

  • 2 db tojás
  • 240 g liszt
  • 300 ml tej
  • 300 g szódavíz
  • csipet só és cukor
  • 300 g dió
  • 120 g kristálycukor
  • 80 g tej
  • 10 g mazsola
  • csipet fahéj
  • reszelt narancshéj
  • 300 g étcsokoládé
  • 300 g tejszín
  • 50 g rum

Elkészítés:

  1. A tojást, a tejet, a cukrot és a sót keverjük el egy habverővel, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Szódavízzel állítsuk be a tészta sűrűségét – leginkább híg tejföléhez hasonlítson –, majd fél órán keresztül pihentessük.
  2. Egy kiolajozott, kb. 20 cm átmérőjű palacsintasütőt hevítsünk fel, öntsünk bele kb. 1/3 csészényi tésztát úgy, hogy az egyenletesen bevonja a serpenyő alját. Kb. 20 másodperc sütés után a palacsintát fordítsuk meg és süssük készre.
  3. A diót szárazon pirítsuk meg, majd a felét daráljuk finomra, a másik felét pedig durvára. Öntsük össze a többi hozzávalót, forraljuk fel, majd forrázzuk le vele a diót.
  4. A tejszínt kezdjük el melegíteni, adjuk hozzá a csokoládét, és olvasszuk fel benne (óvatosan, figyeljünk, hogy ne forrjon fel), majd keverjük simára, és adjuk hozzá a rumot.
  5. A palacsintákat a diótöltelékkel töltsük háromszög alakúra, tálaljuk csokoládészósszal, és hintsük meg porcukorral.

Tisztelt Vendégeink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Gundel Étterem 2025. január 21-én, kedden és január 22-én, szerdán zárva tart.

Elnézésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért, és szíves megértésüket előre is köszönjük.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.