A szakmai zsűri szeptember 20-án hozta meg döntését, amelyet azonnal ki is hirdettek a szakmai sajtó képviselőinek.
Az ünnepi eseményt a hagyományoknak megfelelően a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartották. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által alapított díjról, szintén hagyományosan, szeptember végén, a Gundel Károly születésnapját megelőző napokban döntöttek. A legrangosabb szakmai szervezetek első embereiből, valamint néhány oktatási intézmény képviselőiből álló zsűri 11 jelölt közül választotta ki a két, idei díjazottat.
A döntést követő sajtótájékoztatón először Török Róbert, a MKVM igazgatója, majd Gundel János, a Gundel család leszármazottja, szakmai örököse, a vendéglátóipari oktatás ismert alakja köszöntötte a megjelenteket.
Kovács László, az MVI elnöke elmondta többek között, hogy a jelöltek valamennyien érdemesek lennének a díjra, de az alapszabály szerint évente csak két-, kivételes esetben három díjazott lehet. Az MVI elnöke elmondta azt is, hogy
a Gundel Károly (1883-1956) emlékére alapított díjban azok a személyek részesülhetnek, akik – azon felül, hogy minimum 25 éve, s kiemelkedő színvonalon űzik szakmájukat – ápolják a magyar vendéglátás történelmi hagyományait, elkötelezettek a szakma megújulása iránt, támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint közreműködnek a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
Az idei díjazottak Bicsár Attila, a villányi Sauska Pincészet Sauska 48 nevű éttermének executive séfje, valamint Kovács-Siklós Lázár (Lázár Chef), ifjúsági szakácsversenyek szervezője, aki vállalja a fiatalok felkészítését is nemzetközi versenyekre.
Az első ízben 2014-ben odaítélt díjat ünnepélyes keretek között adják majd át, október 27-én, a Gundel étteremben esedékes gálaebéden