Dining Guide – Jammertal Arcok – Eventrend Group: „A Gundel nem alkalmi luxus többé”

Szerző: Infostart

A Dining Guide legújabb nagyinterjúja a hazai catering- és vendéglátószakma két megkerülhetetlen alakjával, „üzletszobrászával”, Kőrössy Zoltánnal és Nagy Gáborral készült.

Az Eventrend Group jól ismert a hazai vendéglátásban. Az idén 30 éves fennállását ünneplő cégcsoport két alapítójával, Kőrössy Zoltánnal és Nagy Gáborral beszélgetett a Dining Guide üzleti modelljeikről a piac megváltozott körülményei között. Szó volt legújabb nagy dobásukról, a Gundel Étterem irányításának átvételéről és a legendás étterem 2021. decemberi újranyitásáról. 2022 hasonlóan jelentős nyitására számíthatunk az Eventrend részéről a Budapest belvárosi Centrál Kávéház 21. századi „újragondolásával”.

A cégcsoport működésének egyik ismérve, hogy a vendéglátás és catering több területén jelen vannak, számos projekttel a fővárosi sportbisztrótól a dunai rendezvényhajóig, a Nagyvásárcsarnok-beli magyar étteremtől a Városliget Kávézóig vagy a Római-parti Cziniel Cukrászdáig és Evezős Sörkertig.

Kőrössy Zoltán így fogalmaz arról a stratégiai gondolkodásról, amelyet alkalmaznak: „Mélyen meg akarjuk érteni és a magunk számára leképezni, tulajdonképpen mint egy kémikus, elemeire akarjuk bontani, hogy mitől működik jól egy cég. Ha érezzük és értjük, szinte az ujjbegyeinkben érezzük azt a számos részterületet, amelyekből összességéből áll össze egy cég működése, onnantól kezdve tudjuk újra összerakni a sikeres működést. Ezért tudunk 35 projektet párhuzamosan csinálni, mert

elemeire lebontottuk a cégműködést, mint egy jó gyógyszerész, aminek köszönhetően már létre tudunk hozni újabb és újabb komplex vegyületeket, vagyis cégeket.”

Nagy Gábor pedig így válaszolt arra a kérdésre, hogy több évtizedes, színes működésük során valójában alkotóknak tartják-e magukat a szakmájukban.

„Nekünk valójában ügyeink vannak. A Gundel például a mi olvasatunkban nem arról szól, hogy kellett még egy hely, és éppen »kapóra jön« a Gundel, hanem

vannak olyan referenciapontok az ember életében, amihez hasonló nem lesz még egy.

Egy építésznek ilyen lehet megtervezni mondjuk a Kossuth teret, egyszer adódik egy ilyen kaliberű lehetőség, és évtizedekig nyomot hagy. A New York Cafe, a Gundel és a Centrál Kávéház mind egyedi, saját történelemmel és identitással bíró helyszínek, amelyekhez képtelenség ugyanazon minta szerint hozzányúlnunk” – beszélt Nagy Gábor.