Újranyitott a megújult Gundel Étterem, ahol a magyar gasztronómia ikonikus fogásaival várják a vendégeket.
A megújult Gundel
2021 májusában az Eventrend Group vette át a világhírű Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését, ezt követően kezdődhetett meg a Gundel belső felújítása, amelynek eredménye a karzaton lévő étterem és a kávéházi rész kialakítása lett.
A megújult Gundel beltere a vissza a gyökerekhez szlogenre épít, létrehozni egy olyan teret, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon.
Az átalakítás során három nagy térben gondolkodtak, a kertben, a belső kávéházban és az éttermi részbe. A kert – várhatóan – csak a tavasz folyamán nyílik meg, az ezzel kapcsolatos részletek akkor lesznek nyilvánosak.
A belső rész kétharmada egy klasszikus kávéházi térré vált, kisebb, abrosz nélküli kávéházi asztalokkal, kis lámpákkal, sok növénnyel, temérdek relikviával. Egy korabeli kisasszonykocsi is áll a kávéház közepén, ahol a Gundel saját hölgy zenekara játszik egész nap, óránként 15 perces zenei produkciót nyújtva.
A kávéházi színpadon egy gyönyörű mahagóni Petrof zongora szolgáltatja majd a háttérzenét.
A beltér meghatározó hangulata a szecessziós növényi és állati forma- és képi világ, a sok legyező pálma (anno is ez volt a Gundelben), az eozin kék, eozin zöld színek és a bujaság, otthonosság, könnyedség, a mindenkinek elérhetőség és a természet közeliség érzetét sugallják. A belső emelt részen kapott helyet az étterem, ennek hátfalát egy gyönyörű, ide tervezett 60 négyzetméteres állatkerti dzsungel inspirációjú tapéta kép díszíti.
Gundel gasztronómia
A Gundel étlapját, annak a gerincét nem kellett megírni, már 80 éve készen áll. A legjobb Gundel hagyományokra építi az ételeket, ennek központi eleme a Nemzeti11, az a tizenegy ikonikus Gundel fogás, amire úgy tekinthetünk, mint a legfontosabb Gundel örökségre.
A Nemzeti11. elemei: Tokaji libamájjal, Gulyásleves, Palócleves, Újházy tyúkhúsleves, Paprikás Csirke, Feszty szendvics, Mangalica Bakonyi módra, Fogas Kárpáti, Somlói Galuska, Gundel Palacsinta, Rákóczi túrós.
A Nemzeti11 mellett természetesen sok más reggeli étel, egytálétel, saláta, ma már nemzetközi fogás is szerepel az étlapon. Lehet rendelni tükörtojást mangalica sonkával, kovászos kenyérrel, vagy igazán míves bécsi szeletet, Wiener schnitzelt.
A Gundel kávéház és étterem egyben, ahová már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra, egy reggelire, egy jó beszélgetésre vagy egy üzleti tárgyalásra, napszaktól függetlenül. A digitális nomádok is otthonra lelnek itt, hiszen szívesen látott vendégek ők is. A zenés hangulatról női zenekar gondoskodik, akik egy valódi, korabeli kisasszonykocsiról muzsikálnak. A kávéházban teljes melegkonyhás étlap áll rendelkezésre, salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, nagyon gazdag desszert választékkal és az elmaradhatatlan nemzeti11 ételsorral. A nap folyamán úgynevezett Afternoon tea-t is kínálnak.
Este pedig a kávéház mellett, a karzaton megnyílik az éttermi rész, ahol gyönyörű Zsolnay porcelánon tálalnak, ezüst evőeszközökkel, főúri terítéssel várjuk a vacsorára érkezőket klasszikus Gundel ételekkel.
Séf
Ahogy Gundel Károly is a legképzettebb szakemberekkel népesítette be a konyhát, akik nem kívántak túlnőni a Gundel hírnevén, úgy az Eventrend Group is arra törekszik, hogy a Gundel séfje méltó módon tudja képviselni a Gundel örökséget.
Ezért esett a választás Moldován Viktorra, aki a klasszikus magyar konyha nagy rajongója, egy nagy tudású fiatal séf, aki Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést. Aki beiglit, bácskai rizseshúst és paprikás csirkét tart az étlapon Budapesttől 8500 kilométerre, az a tettek szintjén is bizonyította, hogy a magyar konyha szerelmese.
Moldován Viktor munkáját Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.