Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója beszélt az étterem stabilitásáról, növekedéséről, és egy remek kezdeményezéséről.
Hozzátette: 2023-ban 1,5 milliárd forintra nőtt az árbevétel, a nyereség pedig ennek nagyjából 8-10 százaléka az előzetes adatok szerint.
Az éttermet 2021-ben nyitották újra, 2022-ben nullszaldós évet zártak még a járvány hatására. Míg 2022-ben 55 ezer vendég fordult meg a Gundel Étteremben, addig tavaly csaknem 57 ezer, idén a céljuk, hogy 70-75 ezer vendéget szolgáljanak ki. A dolgozói létszámot növelték, a tavalyi 74 után már 80 fős csapattal dolgoznak.
Idén is szeretnék elérni, hogy a bevétel 5-10 százaléka legyen az eredményszint – jegyezte meg.
Folyamatos a megújulás
Kitért arra, hogy az épületben 130 éve működik étterem, 1910-óta Gundel Étterem néven.
Az épület folyamatos karbantartást igényel, az energetikai korszerűsítés 2022-ben indult, a gázkazán felújítása mellett napelemrendszert telepítettek csaknem 100 millió forintból.
Idén a teljes homlokzat felújításával folytatják a műemléki épület korszerűsítését márciusban, és a rendezvénytér egy részét is megújítják, a tervek szerint 30 millió forintból.
Megható figyelmesség, ami sokat jelenthet
Magyary Jenő elmondta: hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben, a felszolgálók ugyanis megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, a látássérültek pedig Braille-írásos étlapról ismerhetik meg a leghíresebb magyar étterem fogásainak történetét.
A társadalmi felelősségvállalás és érzékenység mindig része volt a Gundel alapeszményeinek, illetve meghatározta az itt dolgozók hozzáállását – mondta.