A Magyar Vendéglátók Ipartestülete ebben az évben is gálaebéd keretében adja át a Gundel Károly-díjat, már az előzetes menüsor is összeállt.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven ismét megrendezi Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét, október 27-én, vasárnap 12 órakor. A helyszín idén is a Gundel étterem, az idei díjazottak pedig Bicsár Attila és Kovács Lázár lesznek.
A gálaebéd házigazdája Gundel Takács Gábor, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier pedig Fabók Mihály lesz.
A Gálaebéd előzetes menüsora:
Üdvözlő ital: Sauska Brut pezsgő
Amuse bouche
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest
Kaviár- és osztriga kóstoló
Előétel
Melegen füstölt tokhal, sült cékla, zöldalma, hajdina
Nyíri Sándor – Arany Kaviár étterem, Budapest
Tokaji Furmint 2022 – Sauska Pincészet
Leves
Popcorn krémleves pirított törökmogyoróval
Tóth Ágnes – Gerbeaud Catering, Budapest
Heimann Viognier 2022 – Heimann Családi Birtok
Főétel
Tanyasi csirke vargányával, tejfölös tócsnival
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest
Szekszárdi Bonsai Öregtőkés Kadarka 2023 – Vida Péter
Desszert
Napraforgó desszert
Tóth Ágnes – Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, Budapest
Mátrai Zenit Késői Szüret 2022 – Bárdos Pincészet
Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2019 pezsgő