Töltsék a Valentin-napot a Gundelben. Várjuk Önöket szeretettel, hogy együtt ünnepelhessük a szerelmet, az összetartozást és a gasztronómia örömeit.
További információhoz kattintson ide.

Kíváncsi vagy, mit evett II. Erzsébet királynő a Városligetben? Most megkóstolhatod!

Szerző: Fodor Erika

A 130 éves Gundel étterem a jubileum alkalmából Hírességek menüi sorozatot indít, amelynek premierje az a négykoronás menü, amelyet II. Erzsébet királynő is evett itt 1993-as budapesti látogatásán, és amit a Gundel mindenkié misszió keretében most nyáron 10 napon át bárki megkóstolhat a városligeti ikonikus vendéglátóhelyen, eredeti herendi étkészletből és ezüst evőeszközökkel, és nem utolsósorban elérhető áron. A „Hírességek menüi” sorozat bevételének 5 százalékát a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége: Sinosz számára ajánlják fel.

 A II. Erzsébet királynő menü bemutatóján jelen volt Gundel Károly, a legendás vendéglős Gundel Károly dédunokája is, aki maga is nagy várakozással kóstolta meg az angol királynő által fogyasztott menüsort, majd elismeréssel beszélt róla.

Gundel Károly végigvezette a vendégeket az épületen, amelynek felső szintjén annak idején a dédnagyapa lakott 13 gyermekes családjával.

Károlytól megtudtuk, hogy a Gundelnek a mai kerthelyiség mellett saját istállója is volt, benne azokkal az állatokkal, amelyeket ott dolgoztak fel, és úgy került a vendégek asztalára. E mellett saját mosoda, varroda működött, saját bort készítettek, szappant főztek, és minden háttérszolgáltatást maguk oldottak meg, amely a vendéglátáshoz elengedhetetlenül szükséges.

Moldován Viktor, a Gundel Executive Chefje maga hívta új életre II. Erzsébet királynő Gundeles menüjét, amelyet saját készítésű kaporolajjal koronázott meg. (Ebből muszáj volt kérni egy kisebb adagot a Metropol Konyha rovatába készülő recepthez is.). 

„Nagyon szeretem, imádom! Minden ételhez frissítő. Nálunk a nyár a kaporolajról fog szólni, a meggyleves is ezzel készül” – árulta el Moldován Viktor. Szerettük volna, ha nemcsak a kész ételt mutathatjuk meg, hanem azt is ahogyan készül. Megkértük, és megengedték, hogy belessünk a Gundel konyhájába, ahol a séf megmutatta, mi történik az előtt, hogy a főétel a vendég asztalára kerül.

II. Erzsébet királynő négykoronás menü július 8–17-ig a Gundelben – herendi étkészleten, ezüst evőeszközzel – ahogy a királynő is fogyasztotta

Előétel: Rózsaszínre füstölt lazac fehér spárgával és zsályamártással
Leves: Galambesszencia (Moldován Viktor séf kaporolajával!)
Főétel: Fonott borjú szűz Quenn Elizabeth módra – burgonyakoronával!
Desszert: Eperparfé Trompe l’oeil

Tisztelt Vendégeink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Gundel Étterem 2025. január 21-én, kedden és január 22-én, szerdán zárva tart.

Elnézésüket kérjük az esetleges kellemetlenségekért, és szíves megértésüket előre is köszönjük.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.