Külön étlappal fogadják a kutyákat a Gundel Kertben: igazán menő hely lett a gyerekek és az ebek számára is a patinás vendéglő

Szerző: László Enikő

A Városliget mindig is nagy szerepet töltött be a kutyások életében. A Fővárosi Állat- és Növénykert a 20. században nagy figyelmet fordított a magyar kutyafajtákra, de a környék ma is népszerű a gazdik és kedvenceik körében. Mostantól pedig Budapest egyik legmeghatározóbb étterme, a Gundel is kiemelt figyelmet fordít négylábú barátainkra.

A budapesti Városliget igen népszerű csomópont a kutyások körében. Már az 1800-as években sokan hozták ide kedvenceiket, de ma is rengetegen járnak ide az ebekkel, akik megcsodálhatják a tó élővilágát, és a városi forgatagban hatalmas zöldterületen bóklászhatnak, és élvezhetik a kutyás élményparknak is nevezett kutyafuttatót. Itt az ebek több mint 5000 négyzetméteren szórakozhatnak. A Városligetben járva pedig a gazdik egy érdekes kutyás szoborral is találkozhatnak.

A kutyák is átélhetik a Gundel-élményt

Az első városligeti vendéglő a 18. század végén nyitotta meg kapuit. Napjainkban az egyik legnépszerűbb környékbeli étteremnek pedig kétségkívül a Gundel számít, amit 1894-ben építettek. Ami eddig sokkal inkább az elitnek szóló étterem volt, az mára már a gyermekes családok és a kutyások számára is ideális egy kis kikapcsolódásra.

Szabó Csaba étteremvezető (Eventrend Group) úgy fogalmazott, a Gundel egy olyan étterem, amiről mindenki hallott, de csak kevesen jártak is benne. Ezen szeretnének változtatni most, hogy megnyílt a Gundel Kert, ahol mindenkit szeretettel fogadnak, legyen az két- vagy négylábú, kicsi vagy nagy. Vissza szeretnének térni a gyökerekhez, és egy fesztelen, barátságos, család-, gyermek- és kutyabarát kertet hoztak létre a vendégek számára.

Mitől is kutyabarát?

A kisebbeknek külön játszótér van kialakítva múltidéző játékokkal, de emellett számos, állatot ábrázoló szobor is helyet kapott a kertben. A legkisebbeknek egy QR kód beolvasásával színező is elérhető, és elolvashatják vagy meghallgathatják Gundel bácsi történetének egyik meséjét.

Nemcsak a gyerekeknek, hanem az odalátogató kutyusoknak is külön étlap érhető el, hogy ők is megkóstolhassák a csodás ízeket. Így pedig azzal sem lesz gond, ha az állat könyörögve néz rád, miközben eszel, hiszen őt is meglepheted egy kis finomsággal.

Az étlapon három különböző ételből választhatnak gazdák kedvenceik számára: só nélkül főtt csirkemell, rizzsel; párolt borjú színhús, vele főtt tésztával és ínyenc száraztáp falatkák is rendelhetők számukra. Emellett természetesen friss víz is ki van készítve a négylábú vendégeknek. A kutyák ételeit persze az emberekétől külön készítik, külön séffel, és persze külön is mosogatják a tálkákat.