A több, mint egy évnyi parkolópálya után szerda reggel nyitotta kapuit a legendás Gundel Étterem, amely komoly átalakulására lehet most rácsodálkozni a belső terét és az étlapot illetően is.
Budapest nemzetközileg legismertebb, 125 éves múlttal rendelkező étterme meglehetősen nagy változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban – írja a Portfolio.hu.
Marad a tulajdonos, de új üzemeltető viszi tovább
Ennek két figyelemre méltó mozzanata is akadt: új üzemeltetője lett, illetve átalakult a vendéglátási koncepció is.
A magyar piacon meghatározó gasztronómiával, rendezvényszervezéssel és hotel-üzemeltetéssel foglalkozó cégcsoporthoz, az Eventrend Group-hoz került a patinás étterem.
A cég üzemelteti egyebek között a Városliget Étterem és Kávézót, a New York Cafét és a Centrál Kávéházat is.
Nagy Gábor a holding egyik alapító társtulajdonosa a lapnak elmondta, hogy a Gundel-projekt számukra nem most kezdődött, évek óta folynak tárgyalások az Eventrend és a tulajdonos Danubius Hotels között. Most jött el az alkalom arra, hogy átvegyék az üzemeltetést (a tulajdonos továbbra is a Danubius marad).
Az új működtető a belső részben hangsúlyosabbá tette a kávéházi hangulatot, így a terület mintegy kétharmadán lesz érezhető ennek hatása.
A gasztronómiai koncepció megújulásánál az Eventrend Group egyik ismert arca, Wolf András corporate séf jelölte ki az irányokat. A korábban Japánban exkluzív magyar éttermet vezető Moldován Viktorral közösen alkották újra a nagy múltú fogásokat.