Szilveszterezzen a Gundelben! Garantált a jókedv, ínycsiklandó fogások és fergeteges zene kíséri Önt, hogy táncolva léphessen át az új esztendőbe.
További információhoz kattins ide.
A palócleves titka a báránycsontból és –húsból, valamint a zöldségekből készülő intenzív, erős ízű alaplé. A leszűrt levet tejföllel dúsítjuk, és ebben főzzük meg a sárga babot, a felkockázott burgonyát, majd hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát. Az ecetben marinált lilaburgonya olyan játékosságot visz a levesbe, hogy valósággal ízrobbanás történik a szájban. Friss hagymahajtással, kaporral, petrezselyemmel frissítjük.
Gundel Károly édesapja 1889-ben a patinás István Főherczeg Szállodát vitte. A szálloda éttermének törzsvendégei között gyakran megfordult a „legnagyobb palóc”, Mikszáth Kálmán, a kor egyik legismertebb írója. Az ő tiszteletére, az író születésnapjára alkotta meg Gundel ezt a savanykás, tartalmas ételt, ami Mikszáth nógrádi születése miatt kapta a palócleves nevet. Ő is alkotni kívánt az író hatalmas alkotóvágyát megtisztelve. Az eredeti recept szerint ürühúsból készült, de az már szinte beszerezhetetlen, ezért készül bárányból.
A palóc zöldbableves ízharmóniája pontosan visszatükrözi a magyar tradíciót, amiért a magyarok annyira szeretik a saját leveseiket. Szinte egytálételnek beillik, sokféle zöldséget és húst is tartalmaz. Pörkölt alapú, pirospaprikát is tartalmaz, a palócleves akár bográcsban is elkészíthető. Sűrű, intenzív ízű, kiegyensúlyozott, mégis határozott összhatást eredményező. Krémes a tejföltől, illatos a friss kaportól és babérlevéltől, ugyanakkor a savak intenzív játéka jellemzi a tejföl és a tárkonyecet kiváló aránya miatt.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Nappali étlap minden nap: 11:30-18:00
Vacsora étlap minden nap: 18:00-22:00
Konyhazárás minden nap: 21:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Jó időben Budapest leghangulatosabb oázisában, a Gundel kerthelyiségében tartunk nyitva.
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelyiségünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!
A Gundel Étterem az Eventrend Group tagja.
A cégcsoport 1992-ben alakult, és több évtizedes tapasztalatot szerezve működik sikeresen a gasztronómiai, a rendezvényszervezési, és a szállodaipari szolgáltatások területén. Az Eventrend Group tagjaként mi is azért dolgozunk, hogy kis- nagy-, vagy éppen óriási pillanatokkal gazdagítsuk az emberek életét.
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.
Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.