Tavaszi Gasztronómiai Élmény a Gundelben. Moldován Viktor executive séf egyedülálló, kizárólag a szezonra megálmodott ajánlattal várja Önt 2025. február 12. és március 09. között.
További információhoz kattintson ide.
Mi az egyik legjobb minőségű, feszes húsú Kurca-parti kendermagos csirkéből készítjük: húsa ízgazdag és puha. A csontokból, porcokból órákig párolva készül a hagymás, paprikás, paradicsomos pörköltalap. Az ízgazdag és sűrű mártást leszűrjük, ebben főzzük meg a csirkecombot, így a hús a sűrű, krémes szaft minden ízét felveszi, majd a mártást tejföllel könnyítjük. A galuskát kézzel szaggatjuk, deszkáról, ahogy azt a hagyományaink megkívánják. A tányérra többszínű, ropogós paprikacsíkokat teszünk, frissítésként. Az étel elmaradhatatlan kísérője a tejfeles, fokhagymás uborkasaláta.
A legtöbben azt gondolják a paprikás csirkéről, hogy már több száz éve létező, régi magyar étel. Sokan keverik a paprikás csirkét a tejfölös csirkepaprikással vagy a bográcsban is elkészíthető csirkepörkölttel. Az utóbbiak alapja egy hagyományos lecsós pörkölt. A paprikás csirke szószának receptje azonban alig pár évtizede, a Gundelben keletkezett. Ma a Gundel-örökségből ezt az ételt már mindenki ismeri.
A paprikás csirke egy étel, amit Magyarországon talán mindenki szeret, a családok ugyanúgy készítik, nincs eltérés. A köret vonatkozásában is teljes az egyetértés: csakis galuska vagy nokedli lehet. Miben különbözik a galuska és a nokedli? Mindkettő alapja ugyanaz: tojásból, lisztből, sóból és vízből készülő lágy, folyós tészta. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, a nokedlit jellemzően kézzel deszkáról, a galuskát pedig lyukacsos lemezen át. Ezért méretre a galuska valamivel kisebb, de ízre ugyanaz. A klasszikus étel mellé a magyarok tradicionálisan tejfölös uborkasalátát fogyasztanak, ez is a hagyományunk része.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Nappali étlap minden nap: 11:30-18:00
Vacsora étlap minden nap: 18:00-22:00
Konyhazárás minden nap: 21:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Jó időben Budapest leghangulatosabb oázisában, a Gundel kerthelyiségében tartunk nyitva.
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelyiségünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!
A Gundel Étterem az Eventrend Group tagja.
A cégcsoport 1992-ben alakult, és több évtizedes tapasztalatot szerezve működik sikeresen a gasztronómiai, a rendezvényszervezési, és a szállodaipari szolgáltatások területén. Az Eventrend Group tagjaként mi is azért dolgozunk, hogy kis- nagy-, vagy éppen óriási pillanatokkal gazdagítsuk az emberek életét.
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.
Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.