Cafe Patisserie Restaurant
Tokaji aszús libamájpástétom mákos barhesszel
5 600 Ft
 / €

 

Hogyan készül a Gundel recept alapján az étel?

A nagyobb kockákra tépett hízott libamájat tokaji aszús pácban áztatjuk. Alacsony hőfokon sütjük, hogy krémes maradjon. A tetejére pisztáciás kacsatepertős pralinét borítunk. A pástétom ízeit a tokaji aszúban áztatott aranymazsolából készített krém és mazsolaszemek emelik ki. Mellé mákkal megszórt mini zsidó kalácsot, barheszt kínálunk.

Hogyan lett a hagyomány, a Gundel örökség része a receptúra?

A magyar konyha egyik legkülönlegesebb alapanyaga a hízott libamáj, amely csak különleges alkalmakkor került a családok asztalára. Azonban a Gundel mindig is híres volt a libamájas fogásairól. A tokaji aszús libamájpástétom, az édes borban történő pácolás ötlete is itt született. Kalla Kálmán, aki 15 éven át volt a Gundel séfje, 39 nagyszerű receptet rendezett össze a Gundel – Nagy libamájas szakácskönyv című könyvébe.

Miért válogattuk be a magyar ízek esszenciájának tekintett Nemzeti 11-be?

A tokaji aszú a természet különleges terméke, nemzetközileg is elismert hungarikum. Az aszúsodás kialakulásához a párás és száraz időszakok olyan gyors váltakozása szükséges, amire a világon mindössze pár földrajzi terület alkalmas, Magyarországon csak Tokaj.

Miért jó párosítás a tokaji aszú és a libamájpástétom? Az aszú botritiszes édessége és ízvilága ugyanúgy semmivel össze nem téveszthető a borok között, mint a libamájé az alapanyagok között. A kettő együtt felejthetetlen ízharmóniát alkot.

Allergének:
Glutén
Tojás
Mustár
Megosztás:
Tokaji aszús libamájpástétom mákos barhesszel
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Adatkezelési tájékoztató