Korlátozott számban még kaphatók jegyek a Magyar Vendéglátók Ipartestületének a Gundel-díj átadásával összekötött gálaebédjére.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven ismét megrendezi Gundel Károly-díjátadó Gálaebédjét. melynek helyszíne ismét a Gundel Étterem lesz, időpontja 2024. október 27. vasárnap, 12 óra.
Az idei díjazottak: Bicsár Attila és Kovács Lázár
A gálaebéd házigazdája Gundel Takács Gábor, szakmai mentora Bíró Lajos, a sommelier Fabók Mihály lesz.
A Gálaebéd előzetes menüsora:
Üdvözlő ital: Sauska Brut pezsgő
Amuse bouche
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest
Kaviár- és osztriga kóstoló
Előétel
Melegen füstölt tokhal, sült cékla, zöldalma, hajdina
Nyíri Sándor – Arany Kaviár étterem, Budapest
Tokaji Furmint 2022 – Sauska Pincészet
Leves
Popcorn krémleves pirított törökmogyoróval
Tóth Ágnes – Gerbeaud Catering, Budapest
Heimann Viognier 2022 – Heimann Családi Birtok
Főétel
Tanyasi csirke vargányával, tejfölös tócsnival
Moldován Viktor és Wolf András – Gundel étterem, Budapest
Szekszárdi Bonsai Öregtőkés Kadarka 2023 – Vida Péter
Desszert
Napraforgó desszert
Tóth Ágnes – Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, Budapest
Mátrai Zenit Késői Szüret 2022 – Bárdos Pincészet
Díjátadó koccintáshoz: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2019 pezsgő.
A díjátadó ebéd után kávé, petit fours, sajt- és sonkakóstolóval, valamint különböző röviditalokkal várjuk a vendégeinket!