Gasztroszínház a Gundel Palota Erzsébet Királyné Báltermében. Március 12-én Kamarás Ivánnal és két kíváló vendégművésszel együtt hívjuk életre, az „Egy Fess Pesti Este” varázsát.
További információhoz kattintson ide.

Megható történetet mutat be Bergendy Péter új kisfilmje, amit a 130 éves Gundel étteremnek készített

Szerző: Vass Adrienn

Idén 130 éves a Gundel, és a jeles évforduló alkalmat ad arra, hogy még több emberhez eljusson változatlan vendéglátói hozzáállásuk, miszerint: A Gundel Mindenkié!

Egy sajtótájékoztató keretében, melynek házigazdája Gundel Károly dédunokája, Gundel Takács Gábor volt, bemutatták legújabb kisfilmjüket, és beszámoltak azokról az újdonságokról, amiket a fogyatékkal élők teljeskörű és gördülékeny kiszolgálásáért vezettek be.

Mostantól a hallás- és látássérültek mélyebben is átélhetik a valódi Gundel élményt:

A felszolgálók megtanulták a vendégek számára legfontosabb 10 jelelési kommunikációt angol és magyar nyelven, illetve a látássérültek még színvonalasabb kiszolgálását segíti az ételek történetét bemutató Braille-írásos étlap.

Mindezek mellett pedig az akadálymentes közlekedés is prioritást élvez az étterem területén. 

A Gundel-vendégszeretetet mutatja a közelmúltban leforgatott kisfilm is, amit a neves rendező, többek között „A vizsga” és a „Post Mortem” című alkotásokat is jegyző Bergendy Péter készített.

A kisfilm az emocionális értékei mellett, edukációs jelentőséggel is bír. A filmrendező elmondta: a Gundellel közösen megvalósított kisfilm nagyon emberi történet, amely túl azon, hogy bepillantást enged ennek a különleges, nagy múltú és mindig megújulni képes étteremnek a működésébe, az egymás felé fordulás szép példáját is bemutatja, ami a mai világunkban egyre inkább elvesző érték.

Pont emiatt fontos, hogy újra és újra emlékeztessük rá magunkat, hogy az odafigyelés mennyire egyszerű cselekedet és mégis micsoda hétköznapi csodákat eredményez.

Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a legendás vendégszeretet mellett a társadalmi felelősségvállalás és érzékenység mindig része volt a Gundel alapeszményeinek, illetve meghatározta az itt dolgozók hozzáállását, ami most megmutatkozik a látás-és hallássérült vendégek felé irányuló odafigyelésében is. 

A Gundelt üzemeltető Eventrend Group két alapító tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor elmondták:

Gundel Károly azzal a szándékkal működtette az 1894-ben alapított, majd nevére vett városligeti éttermet, hogy annak kapui mindenki előtt nyitva legyenek.

A Gundelt olyan hellyé formálta, amit a vendégszeretet, a konyhaművészet, a hagyományőrzés határoz meg és ahová mindig öröm betérni. Ez az örökség, amit a mai üzemeltető, az Eventrend is teljes egészében magáénak érez és folyamatosan tovább gazdagít.

Kedves vendégünk, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről.

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.

Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.