Végre újranyit Budapest egyik legismertebb étterme

Szerző: FEL

A koronavírus-járvány miatt sokat csúszott az újranyitás.

A legendás Gundel étterem, amely több mint 125 éve szolgálja ki vendégeit, az elmúlt időszakban hatalmas átalakuláson ment keresztül.

Magyarország egyik leghíresebb étterme számos történelmi esemény szemtanúja volt, az exkluzív étteremnek helyet adó Gundel Ház és a kertje túlélte a történelem viharait, két világháborút, gazdasági válságokat és az államosítás évtizedeit is..A hungarikumok listáján 2014-től szereplő Gundel-ház a 20. század hajnalán született, a magyar konyhaművészet úttörőjének számított.  A Gundel egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével, ezért az étterem szeretne megújulni és újra a magyar főváros egyik kulináris fénypontjává válni.

A szintén világhírű New York kávéházat is sikerrel üzemeltető Eventrend csoport 2021 májusában vette át a világhírű Gundel üzemeltetését, ám a koronavírus-járvány miatt hivatalosan csak ma, december nyolcadikán nyílt újra a Városliget ikonikus étterme.

„Visszatérés a gyökerekhez, életre keltett hagyományok, precízen elkészített klasszikusok – ez a Gundel, amely átlép egy modern, pezsgő kávéházi időszámításba! Gyere és győződj meg minderről a saját szemeddel” – írták a nyitás alkalmából Facebook-oldalukon.

A következő évtizedekben az Eventrend cégcsoport szeretné ezt az örökséget megőrizni, minél több magyar és külföldi vendég számára megmutatni: a cél, hogy ne csak egy kiváltságos kör számára legyen elérhető, hanem sokaknak okozzon örömteli pillanatokat.