Tavaszi Gasztronómiai Élmény a Gundelben. Moldován Viktor executive séf egyedülálló, kizárólag a szezonra megálmodott ajánlattal várja Önt 2025. február 12. és március 09. között.
További információhoz kattintson ide.
A bakonyi módra készült ételek pirított gombával készülnek és tejfölös habarást kapnak. Sokféle húshoz használják – mi a vöröshúsok kedvelőire tekintettel bélszín steaket sütünk (természetesen olyan fokozatban, ahogy a vendég kéri). Sűrű gombás, paprikás mártást készítünk, tejföllel. Klasszikus körete a túrós csusza házi tésztából, és ahogy az a legfinomabb, a mangalicaszalonna zsírján, vasserpenyőben kicsit odapirítjuk. A zsíros túró és a tejföl kézműves tejgazdaságból származik. A tészta tetejére ropogós tepertőt szórunk.
Gundel Károly számos olyan ételt és ízkombinációt adott, amit ma a magyar konyha alapjának tekintünk. Annyira elterjedtek, hogy nem is gondoljuk, hogy a múlt század elején, az étterem konyhájában keletkeztek. Kitartással ízlelgette a különböző alapanyagokból és más-más arányokkal megálmodott szószokat, mártásokat, ragukat. A bakonyi gombaraguban is hónapokon át tökéletesítette a paprika-gomba-tejföl arányt, míg a „bakonyi módra” végre felkerülhetett az étlapjára.
Felmerülhet a kérdés, mitől bakonyi a bakonyi módra készült étel? Gundel korában a Bakony népszerű gombatermő hely volt, onnan érkeztek az ételbe.
Mivel sok erdő és hegyes-dombos terület volt Magyarországon, számos gombafaj termett. Így a gombás ételek jellemzőek voltak a magyar konyhára, és mai napig közkedveltek.
A bakonyi paprikás-tejfölös mártáshoz sokan galuskát készítenek, de igazi ízharmóniát a túrós csuszával alkot. Mi a különbség a túrós tészta és a csusza között? Először is az, hogy soktojásos csusza tésztából készül, ami egy magyar klasszikus tésztaféle. A jól megfőtt tésztát a tejföllel kikevert túróval összekeverve, szalonnazsíron serpenyőben megsütik. Ettől az ízek igazán összeérnek, a csusza tészta alja kicsit megpirul.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Nappali étlap minden nap: 11:30-18:00
Vacsora étlap minden nap: 18:00-22:00
Konyhazárás minden nap: 21:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Jó időben Budapest leghangulatosabb oázisában, a Gundel kerthelyiségében tartunk nyitva.
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelyiségünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!
A Gundel Étterem az Eventrend Group tagja.
A cégcsoport 1992-ben alakult, és több évtizedes tapasztalatot szerezve működik sikeresen a gasztronómiai, a rendezvényszervezési, és a szállodaipari szolgáltatások területén. Az Eventrend Group tagjaként mi is azért dolgozunk, hogy kis- nagy-, vagy éppen óriási pillanatokkal gazdagítsuk az emberek életét.
Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy havi rendszerességgel megkaphassa a legfrissebb információkat eseményeinkről és étlapváltásunkról.
Szeretettel várjuk a Gundel Étteremben.