Cafe Patisserie Restaurant
Gulyásleves házi csipetkével
2 975 Ft
 / €

 

Hogyan készül a Gundel recept alapján az étel?

A marha gulyáslevest klasszikusan marhalábszárból készítik. Mi azonban az állat legfinomabb részét, a zsírral átszőtt pofahúst használjuk fel, mert az omlós hús különleges ízanyagokkal gazdagítja levesünket. A leves alapját képező hús 3 órán keresztül készül. A legfinomabb gulyásleves titka a felhasznált gyökérzöldségek aránya és állaga. A csipetke hagyományos módon készül. Az apróra vágott frissítő zöldek minden falatnál izgalmas vibrálást adnak a selymesen sűrű leves gazdag ízéhez.

Hogyan lett a hagyomány, a Gundel örökség része a receptúra?

 „A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével” – írta egykoron Gundel Károly. A gulyásleves éttermi változatát ő találta ki, méghozzá úgy, hogy az alapja a gulyás paprikás pörkölt legyen. Nemzetközileg is elterjesztette a receptúrát, így az étel a nagy hírnevét a Gundel étteremnek köszönheti.

Miért válogattuk be a magyar ízek esszenciájának tekintett Nemzeti 11-be?

A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum. A legnagyobb klasszikus Puskás neve után, ami a legtöbb külföldinek eszébe jut Magyarországról. A gulyás közeli rokonaival, a pörkölttel és a paprikással a legfontosabb parasztételek, amelyeket hagyományosan bográcsban készítettek. Azonban a gulyásból készülő gulyásleves elkészítési módja egészen más, mint a pásztorok bográcsgulyásáé. A tradicionális gulyásleves nemzeti ételünknek számít. A Taste Atlas szerint világ 16. legjobb levese.

Allergének:
Glutén
Tojás
Zeller
Megosztás:
Gulyásleves házi csipetkével
Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Adatkezelési tájékoztató