Fenséges Vacsora, Legendás Ízek

LEGYEN AZ ÉLMÉNY MINDENKIÉ!

A Gundel örömmel jelenti be, hogy elindítja „Hírességek Menüi” sorozatát.

Igazán fenséges a nyitány, ami így hangzik:

II. Erzsébet Királynő – „Négykoronás” menüje.

A Gundel Palota 130 éves évfordulója alkalmából, és a Gundel küldetéséhez híven,
mostantól híres vendégeink Gundel élményeit is elérhetővé tesszük, megosztjuk mindenkivel.

Fenséges, lenyűgöző, érdekes, és felettébb finom élmények.
Mindezt hiteles emlékekből, szívből jövő vendégszeretettel, finom fogásokkal, a mai kor emberének tálaljuk.

Legyen Ön is részese ennek a különleges gasztronómiai utazásnak, élvezze a vacsorát úgy, mint Őfelsége,
és ünnepelje velünk a Gundel Palota 130 éves történelmét!
Jöjjön el párjával vagy barátaival, és legyen részese ennek a páratlan vacsorának!
Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, foglalja le asztalát!

II. Erzsébet Királynő „Négykoronás” menüje 2024.07.08-17-ig, 10 napon át vacsoraidőszakban, 18:00 órától lesz elérhető.

Welcome drink

2 fogásos menü

17 000 Ft

Borpárosítással

+ 7 000 Ft

3 fogásos menü

22 750 Ft

Borpárosítással

+ 10 500 Ft

4 fogásos menü

26 600 Ft

Borpárosítással

+ 14 000 Ft

Áraink forintban értendők. A welcome italt és az áfát tartalmazzák. A végösszeghez 15% szervizdíjat számítunk fel.

A Gundel annyi mindenről híres. Híres a magyar gasztronómiát meghatározó receptjeiről, az évszázados vendégszeretetéről, társadalmi érzékenységéről, és a híres vendégeiről is.

II. Erzsébet Királynő - „Négykoronás” menü

II. Erzsébet Királynő
-„Négykoronás” menü

Welcome drink

Nyetimber Classic Cuvee

Előétel

Rózsaszínre füstölt lazac fehér spárgával és zsályamártással

Allergének: tej, zeller

Tokaji Radka Furmint – Benkő Pincészet 2021

Leves

Galambesszencia

Allergének: tojás, tej, zeller

Badacsonyi Kéknyelű – Váli Pincészet 2021 

Főétel

Fonott borjú szűz Queen Elizabeth módra

Fonott borjú szűz, vékony burgonya koronácskák,
magyar vadrizzsel töltve, és libamájjal töltött kucsmagomba

Allergének: zeller

Egri Merengő Bikavér St. Andrea Pincészet 2019

Desszert

Eper parfé Trompe l’Oeil 

Vékony, ropogós tésztából sütött korona,
amelyet igazi, illetve parféból formált eprek díszítenek

Allergének: glutén, tojás, tej

Tokaji Aszú 6 Puttonyos – Disznókő Pincészet 2013

Előétel

Rózsaszínre füstölt lazac fehér spárgával és zsályamártással

Allergének: tej, zeller
Tokaji Radka Furmint – Benkő Pincészet 2021

Leves

Galambesszencia

Allergének: tojás, tej, zeller

Badacsonyi Kéknyelű – Váli Pincészet 2021

Főétel 

Fonott borjú szűz Queen Elizabeth módra

Fonott borjú szűz, vékony burgonya koronácskák,
magyar vadrizzsel töltve, és libamájjal töltött kucsmagomba

Allergének: zeller

Egri Merengő Bikavér
St. Andrea Pincészet 2019

Desszert

Eper parfé Trompe l’Oeil 

Vékony, ropogós tésztából sütött korona, amelyet igazi, illetve parféból formált eprek díszítenek

Allergének: glutén, tojás, tej

Tokaji Aszú 6 Puttonyos –
Disznókő Pincészet 2013

Messze földön híres vendégek bejegyzéseitől is vaskosabb a Gundel féltve őrzött emlékkönyve.
Királyi és egyházi méltóságok, hercegek, politikusok, világsztárok látogatásai gazdagítják a 130 éves Gundel Palota történetét.

II. Erzsébet Királynő aláírása

1993. május 4-én Göncz Árpád köztársasági elnök meghívására Magyarországra érkezett II. Erzsébet brit királynő, valamint férje,
Fülöp edinburgh-i herceg.

Ezer év után először látogatott angol uralkodó Magyarországra.

Az uralkodó pár a hazánkban töltött 4 nap alatt május 5-én a Gundel Étteremben ebédelt. Ez azért volt különösen nagy szó, mert állítólag ez volt az egyetlen ünnepélyes alkalom a négy napban, amikor a királyi pár nem az otthonról hozott udvari szakács ételét fogyasztotta.

II. Erzsébet Királynő látogatása a Gundel Étteremben

Május 5-én, a jeles protokolláris eseményen Antall József miniszterelnök és felesége adott ebédet II. Erzsébet Királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg tiszteletére. A 32 személyes protokolláris ebéd a királyi pár fogadásával kezdődött a Gundel Palota emeletén található Erzsébet Királyné Bálteremben.

Az ünnepélyes ebéd előtt a konyha 10 próbamenüt készített, hogy mindenképpen beleférjenek a rendelkezésre álló pontosan 1 óra 40 percbe. A gyorsaság mellett természetesen adtak a minőségre is. Az étlapot kézzel írták, a felszolgálóknak pedig külön koreográfiát tanítottak.

II. Erzsébet Királynő eredeti menülap 1993.