Cafe Patisserie Restaurant
Bécsi szelet mangalicából, pirított petrezselymes burgonyával és házi savanyúsággal
7 350 Ft

 

Hogyan készül a Gundel recept alapján az étel?

Magas minőségű, magyar mangalicakarajból, enyhe klopfolással készítjük elő a hagyományos (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozású hússzeleteket. Olaj, valamint az aroma érdekében tisztított vaj elegyén, a serpenyő hullámos mozgatásával sütjük pirosra és ropogósra a bundát. A bécsi szelet hagyományos körete a pirított petrezselymes burgonya. Házi csalamádénkat úgy készítjük, hogy az összetevői szintén ropogósak maradjanak.

Hogyan lett a hagyomány, a Gundel örökség része a receptúra?

Gundel Károly édesapja, aki Bajorországból költözött Magyarországra, honosította meg itthon többek között a bécsi szeletet. A rántott hús, a Wiener Schnitzel tehát nem kifejezetten Gundel találmány, ám neki köszönhetően került be az itthoni köztudatba. Ma már aligha képzelhető egy vasárnapi vagy ünnepi ebéd rántott hússzelet nélkül.

Miért válogattuk be a magyar ízek esszenciájának tekintett Nemzeti 11-be?

Az igazi bécsi szelet (németül: Wiener Schnitzel) borjúcombból készül, mi magyarok mégis a sertéskarajból készült változatot érezzük inkább a magunkénak. Minden családban készítik, ennek ellenére az omlós hús és a ropogós panír titkát kevesen ismerik. A zsiradék megfelelő hőfokán és mennyiségén múlik minden.

Sokan nem tudják, mi a különbség a bécsi szelet és a rántott hús között? Lényegében a bécsi szelet is egyfajta rántott hús, ám az elkészítése sokkal speciálisabb. A hagyományos rántott hús viszont készülhet disznó-, pulyka-, vagy csirkehúsból is, jellemzően nem klopfolják. Panírjába a zsemlemorzsa helyett kerülhet pankó morzsa, corn flakes, valamint magvak, fűszerek is.

Allergének:
Glutén
Tojás
Tej
Sertéshús
Megosztás: