Blog

Események, érdekességek a Gundel világából

2020 04/12

Litauszki Zsolt fonott kalácsa

Húsvétkor az ünnapi asztal elengedhetetlen része a friss, házi, fonott kalács, így gondolja ezt Litauszki Zsolt, executive chefünk is. Az alábbi családi receptet évek óta készíti, ami éppen annyira omlós és édes, hogy akár lekvárral, akár sonkával is fogyaszthatják.

2020 04/07

Ajándékutalvány

Az együtt töltött idő az egyik legnagyobb meglepetés, amivel szeretteinket boldoggá tehetjük.
Ajándékozzon néhány nyugodt órát: a Gundel különleges atmoszférája ünneppé varázsolja a hétköznapokat is. Szerezzen örömet Gundel ajándékutalvánnyal, hogy mások is átélhessék a Gundel élményt.

2020 04/03

II. János Pál pápa látogatása

Az eseményre ugyan nem a Gundel épületében került sor, hanem a pannonhalmi bencés apátságban, de mi készítettük és szolgáltuk fel Őszentségének a fogásokat. 1996. szeptember 6-án, az apátság megalapításának ezredik évfordulóján láttuk vendégül a pápát. A ma már legendás Kalla Kálmán hónapokig folytatott megbeszéléseket az újságíró-kultúrtörténész Halász Zoltánnal a menüt illetően. A sorrend végül a […]

2020 02/28

II. Erzsébet Királynő a Gundelben

II. Erzsébet Királynő a Gundelben Egy emlékezetes látogatás története   A Gundel már alapítása óta különleges helynek számít, mivel mindig jó kedélyű és kellemes emberek állnak/ülnek a tányér mindkét oldalán, amely tény sok megható, humoros vagy éppen meghökkentő szituációhoz vezetett. Arra gondoltunk, hogy folytatjuk Gundel Károly híres anekdotáinak sorát az újkori Gundel történeteivel, bepillantást engedve […]

2020 02/03

Valentin nap a Gundelben

Valentin napi vacsora a Városligetben Gundel & szerelem Romantikázna ráérősen? Zizzenő okostelefonok, vibráló képernyők, neonfény nélkül – nyugodtan, a másikra hangolódva? Miközben a magyar gasztronómia legizgalmasabb fogásai kerülnek a tányérjára, értő gondoskodással, kedves visszafogottsággal? Akkor a Gundelben a helye. Valentin napkor pedig különösen. A Gundel meghajlítja a kulináris tér-időt: visszatérhet a boldog békeévekbe, amikor a […]

2020 01/28

Gundel palacsinta

Az étterem vitán felül legikonikusabb fogása. A világon szinte mindenhol ismerik a híres Gundel palacsintát, de Magyarországon biztosan minden második étteremben szerepel az étlapon. A készítés fortélyait azonban csak a Gundelben alkalmazzák ma is az eredeti receptnek megfelelő módon. A lényeg pedig mindig az apró részletekben rejlik…

2020 01/03

A Catering jelentése

Mit jelent a catering? Catering szolgáltatások Gundel módra Klasszikus konyhaművészete, kulináris újításai és különleges vendégszeretete által a Gundel név az idők során egybeforrott a legmagasabb szintű gasztronómia fogalmával. A vendéglátás iránti több évtizedes szenvedélyünkből született meg rendezvény koncepciónk, a Gundel catering, mely nem más, mint a rendezvény sajátosságaihoz igazított étel és italkínálat, valamint a rendezvényszervezés […]

2019 12/02

Szilveszter a Gundelben

Gasztronómiai utazás 2020-ba! Meghitten vacsorázna? Vagy inkább elegánsan bálozna? A Gundel kétféle lehetőséget kínál. Azoknak, akik a meghittebb gasztronómiai élményt választják, tökéletes a Gundel Étterem, ahol 8 fogásos menüt kínálunk szolid háttérzenével. Akik inkább könnyedebb, táncos szilvesztert keresnek, azoknak az emeleti báltermünk Szilveszteri Bálját ajánljuk, ahol a kulináris élményeket látványos showműsor és a partyzenekarunk teszi […]

2019 10/28

Fogas Gundel módra

TÖRTÉNET A „Fogas Gundel módra” nyitás óta szerepel a Gundel étterem étlapján. Születésekor Európa nem nagyon ismerte a panírozás fogalmát. Gundel felismerte az elkészítési módszer gasztronómiai értékét és élen járt a Törökországból érkező újítás magyarországi bevezetésében. Az 1900-as évek elején kezdett elterjedni a friss balatoni fogas aranysárgára sütve vajas parajjal szervírozva. Ez a fogás a […]

Közlemény a Gundel bezárásával kapcsolatban

2020. március 16.

A Gundel volt, van, lesz! A kialakult helyzetre való tekintettel a mai naptól ideiglenesen bezárunk.

A legendás Gundel étterem 125 éves története során több alkalommal kényszerült bezárásra, például 1944 végén a II. világháborúban, 1972-1980-ig egy elhúzódó felújítás miatt, 1991-1992-ben a félévig tartó teljes átépítés okán.

A kényszerű, vagy tervezett szünetek után a Gundel mindig megerősödve, az aktuális kihívásoknak még jobban megfelelve nyitotta meg kapuit.

Vendégeink egészsége és munkatársaink védelme miatt most bezárunk, és várjuk, hogy egy rövid ideig tartó, átmeneti időszak után újra találkozhassunk!

A legenda örök. #ezagundel