Tanulj a Gundelben az étterem
és a szakma legjobbjaitól

Hiszünk abban, hogy a folyamatos megújulás és innováció a siker kulcsa, amely csak a tudás és tapasztalat átadásával érhető el. A Gundel dolgozói a vendéglátás alapjaitól a legmagasabb szakmai szintre juthatnak, amivel az egész világon ismert és elismert szakemberré válhatnak.

Gundel területvezetők véleménye a képzésről

Nagy Szilvia főcukrász

Minden nap tapasztalom, hogy tanulóink a cukrászképzés során egyre kifinomultabb érzékkel végzik dolgukat. Pár hónapja személyesen készítettem fel egyik tanulónkat egy szakmai versenyre, ahol a harmadik helyezést érte el.

Tovább

Minden nap tapasztalom, hogy tanulóink a cukrászképzés során egyre kifinomultabb érzékkel végzik dolgukat. Pár hónapja személyesen készítettem fel egyik tanulónkat egy szakmai versenyre, ahol a harmadik helyezést érte el.

Szorgalmas és tanulni vágyó fiataljainknak minden lehetőséget megadunk, hogy elsajátítsák a cukrász szakma csínját-bínját. Kipróbálhatják magukat szakmai versenyen, külföldi munka során új élményekkel gazdagodhatnak. A legjobbakat már kollégaként köszöntjük.

Tóth Péter souschef

2007-ben tanulóként kezdtem és sajátítottam el a szakmai alapokat a Gundelben. Jelenleg már sous chef-ként felügyelem a konyhai folyamatokat és foglalkozom tanulóinkkal.

Tovább

2007-ben tanulóként kezdtem és sajátítottam el a szakmai alapokat a Gundelben. Jelenleg már sous chef-ként felügyelem a konyhai folyamatokat és foglalkozom tanulóinkkal. Precizitást és terhelhetőséget várunk el a leendő munkatársaktól, mivel vendégeink megkövetelik a legmagasabb minőséget.

Bori Márk training és talent manager

Pályafutásom 5*-os szállodákban kezdtem itthon és külföldön, ahol azonnal beleszerettem a luxuskörnyezetbe / a luxus kiszolgálásba.

Tovább

A szállodai F&B vonalat követte az éttermi világ és Magyarországon (de valószínűleg világszinten is) csak egy hely jöhetett szóba, a Gundel.
2008 óta kisebb szakmai jellegű szünetet leszámítva itt tevékenykedek több minőségben is: Éttermi teremfőnök / Training és Talent Manager.

Szenvedéllyel végzem a munkám, és a vendégeink legmagasabb szintű kiszolgálása mellett a legfontosabb küldetésemnek az utánpótlás kinevelését tartom.

Hiszem, hogy az ember úgy lehet a legsikeresebb, ha segít másoknak sikeresnek lenni.

Jelenlegi vagy régebbi
Gundel tanulók véleménye a képzésről

Zimmer Walter

Segéd sommelier

Tanulóként kezdtem pályafutásomat a Gundel étteremben 2015 nyarán. Ezen a helyen már az első perctől kezdve pótolhatatlan tapasztalatokkal gyarapodtam mind szakmailag, mind emberileg, amelyről egy remekül összeszokott csapat gondoskodott. Akkoriban rengeteg kérdésem volt; melyekre minden alkalommal készséggel adtak választ. Miután az ottani standardeket elsajátítottam, egyre nagyobb súlyú feladatokat bíztak rám, azt mondhatom, hogy ezeket kivétel nélkül örömmel és lelkesedéssel teljesítettem. Érettségit követően úgy éreztem, megtaláltam a helyem, így azóta is a Gundel étterem csapatát erősítem.

Goldstein ariella

egykori tanuló

Mindenkinél eljön az idő, amikor választás elér kerül, hogy merre haladjon tovább az életben. Nekem ez gondolkodás nélkül a Gundel volt. A Gundelben eltöltött idő alatt elsajátítottam mit jelent a Gondoskodás, Udvariasság, Nagy váltás, Diszkréció, Elegancia és Lojalitás, ami a vendéglátásban elengedhetetlen. Büszke vagyok rá, hogy a Gundel nagy múltú falai között tanulhattam, és felkészülten léptem ki a nagybetűs életbe. Az itt megszerzett tudást ma már egy folyami luxus hajó fedélzetén kamatoztatom, ahol Butler-ként dolgozom. A Gundel nem csak a legjobb referencia, de a legjobb tanuló hely is a vendéglátás szerelmeseinek!

Hosszu Tibor

egykori tanuló

Mint a legtöbb pályakezdőnek, semmiféle elképzelésem sem volt, hogy hol kezdjem el a gyakorlatomat. Az állásbörzén sok ismertebb szállodával, kávézóval találkoztam, de akárhova is ültem le “interjúra”, egyik sem keltette fel igazán az érdeklődésem. Végül a Gundel étterembe jelentkeztem, és csak később jöttem rá, mekkora előnyre tette szert ezáltal.

Étterem. Ezen van a hangsúly. Mikor leültem a Gundel állásbörzéjéhez, egyből tudtam, hogy ez lesz az, ahova én gyakorlatra fogok járni. Már a felvételiztetők stílusa is teljesen más volt,mint az előzőké. Tiszteletteljes, nem olyan “na nézzük meg ezt a taknyost”, mindinkább udvarias, higgadt, érdeklődő, kellő pillanatban vicces, máskor pedig komoly. Megjelenésük kifogástalan volt, az gondolom, a személyiségüket tükrözték. Később tudtam csak meg, hogy az étterem séfje Merczi Gábor, és az étterem vezetője, Ungár Ervin volt, akiknél én interjúzhattam. Az első alkalommal mikor apám elvitt a Gundel étterembe, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással lesz rám. Konkrétan a második otthonom lett. Vagy inkább az első.

Amit az ember legelőször észrevesz, az a csillogás. Herendi-Zsolnay tányérok, ezüst evőeszközök, hófehér abroszok, eredeti Munkácsy festmények. Egy pillanatig mindenkinek leesik az álla. Az ilyen helyeken általában mindenki egyből feszélyezve érzi magát, de a Gundel ebben is különbözik a többitől. Az otthon melege árad az étterem minden sarkában. Pont ez az, ami miatt az otthonommá vált ez a hely. Ide örömmel jöttem be, nem úgy,mint az iskolába. Itt igazán tanítanak, olyan emberek, akik szeretik a munkájukat. Vérbeli, szakmai zsenik, akik már akkor is tudják, hogy mit fog fogyasztani a vendég, mikor megpillantják őket átsétállni a szemközti zebrán. Teszik mindezt kiváló eleganciával, pontossággal, odafigyeléssel, szeretettel, humorral. Bori Márk, Tajtyi Zsolt, Dömök Péter, Tárnoki Miklós, Albrecht Barnabás, Rabb László, Sípos Péter, Kozma Kálmán, Fabók Mihály. Csak, hogy egy pár nevet említsek.

A szakmai tudásom 95%-át nekik köszönhetem. A maradék öt százalék az,amit mindig is hangsúlyoztak, ami igazán fontos: az én, a személyiségem, ami a munkámban megmutatkozik, amit a vendég először észrevesz.

De nem csak vendéglátást tanultam tőlük. Azt is többek között elleshetem, hogy mitől férfi egy férfi, hogy hogyan viselkedjek bizonyos szituációkban, milyen legyen a megjelenésem, és még sorolhatnám. Bárki kérdezi tőlem, hol tanultam, büszkén, mosolyogva mondom, hogy a Gundel étteremben. Aki pedig szakmabeli, az tudja, hogy mit is jelent ez. Többet ér bármilyen szakmai papírnál, vizsgánál. Ma már 21 évesen a Four Seasons szálloda éttermében dolgozom. Imádom, nagyon szeretek ott dolgozni, és ott is sok ügyes vezetőtől, kollégától tanulok jobbnál jobb dolgokat. De ha nincs az a szakmai elit, akiket fentebb bemutattam, valamint nincs a Gundel, nagyon elveszett lennék egy ilyen nagy szállodában. Itt jön elő az, amit az elején írtam, hogy éttermen van a hangsúly.

A leges legelején, az alapok alapjánál kell kezdeni, és onnan egy út vezet a csúcsra, amit majd Te alakíthatsz ki magadnak.

Én évet ismételtem, elvesztem, de a Gundel, és az ott dolgozó emberek mindig rávilágítottak a helyes útra. Bárki bármit mondd, a Gundel étterem az Ország legjobb éttermei közé tartozott mindig is, tartozik most is, és oda is fog tartozni, míg világ a világ.

LIEBL MARTIN

egykori szakács tanuló

2013 nyarán kerültem a Gundelbe tanulóként. Az első időszak nehéz volt, már a legelején tudatosult bennem, hogy milyen nagy elvárások vannak az itt elkészített ételekkel, ezáltal az itt dolgozókkal szemben is. Ennek eredményeképp folyamatosan a legjobbat kell nyújtani, amely nagy kihívás a tanulók számára. Azonban azt gondolom, hogy a komoly feladatok és a magas minőségre való törekvés miatt tudtam igazán sokat fejlődni az eltelt időben. A Gundel séfjei nekem szavaztak bizalmat a 2015-ös Danubius Tanulóversenyre, amely óriási kihívás volt számomra. A felkészülés hónapokig zajlott, kollégáim és feletteseim mindenben segítettek, hogy a lehető legjobb legyek. A második helyezést értem el, illetve különdíjat is kaptam és Bécsbe is elutazhattam egy tanulmányútra. Nagy sikernek tartom ezt az eredmény, amely tükrözi, hogy sok munkával és energiával a legjobbak közé lehet kerülni.

Kovács Veronika

felszolgáló

Két éve augusztusban kezdődött a Gundel falai között a nyári gyakorlatom. Egy ismeretlen világba csöppentem bele, és egyáltalán nem tudtam mit kell csinálni egy ilyen helyen. A pincérek zöme hihetetlen segítőkész és nyitott volt. Bármilyen kérdéssel és kéréssel fordulhattam feléjük, mindenre kaptam kielégítő választ, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ciki lenne valamit is nem tudni. A kezdeti nehézségeket könnyen áthidaltam a csapat segítségével. A törekvésem és nyitottságom miatt egyre több és komplexebb feladat megoldását bízták rám. Saját asztalokat is kaptam, ami nagyon nagy megtiszteltetés volt.
Majd a félév végén, már alkalmanként a tanulói titulus mellett dolgoztam is a házban. Az iskolai tanulmányaim után pedig már fel is vettek állandó pincérként. Két év elteltével otthonosan mozgom már az étteremben, egy jó csapattal dolgozhatok együtt. Barátságok alakultak ki és rengeteg élménnyel gazdagodtam.

Tajtyi Patrik

“egy roppant hálás tanuló”

Vendéglátós család sarjaként, hamar megismerkedtem a Gundel névvel. A név, ami közel másfél évszázados múltra tekinthet vissza, világsztárok látogatják, és káprázatos miliővel rendelkezik. Pontosan a fent sorolt jellemzők miatt sosem gondoltam volna, hogy egy nap lehetőségem lesz itt dolgozni, de valamiért mégis így történt. Komolyabb szakmai tapasztalat hiányában gyakornoki pozícióban kaptam bizonyítási lehetőséget, amivel természetesen éltem is. Kezdeti nehézségek, mint bárhol máshol, itt is voltak, viszont a leírhatatlanul segítőkész csapatnak és az elveszett tanulók megmentőjének – Bori Márknak – köszönhetően hihetetlen gyorsan sikerült ennek a hatalmas gépezetnek a meghatározó fogaskerekévé válnom.

Az alapoktól mint például terítés, vendégfogadás, csoportok kiszolgálása két hét leforgása után a csapat összetartásának hála ott tartottam, hogy saját asztalokat kaptam, melyek a vendégek érkezésétől a távozásáig rám voltak bízva. Olyan szakmai apróságokat, már-már fortélyokat mutattak itt nekem, melyeknek hála az, akinek van szeme hozzá, rögtön látja, hogy az átlagtól eltérő tudással rendelkezem.

Gundel az a hely ahol igazi, ízig-vérig „vendéglátós” emberek tanítanak. A szakmán kívül egy olyan stílust, és munkatempót vesz fel az ember, amivel bárhol megállja a helyét.

A kezdeti sikerek olyan hatással voltak rám, hogy a pár hetes „kötelező” gyakornoki munkából közel 1 éves állandó munkahely lett. Gundeles pályafutásom alatt annyi, és olyan szintű ismeretet szívtam magamba, mellyel jelenleg London legdrágább negyedének immár 200 éves hoteljében, a Claridge’s-be nyertem felvételt. Ezen sorok írása közben, jelenleg is Londonban dolgozom az említett hotelben, és éppen a jövő heti menükre kell koncentrálnom, mivel a hét elején Naomi Campbell-t fogadjuk, a hétvégén pedig Hugh Jackman tér be ebédre… Ez mind nagyzolásként hangozhat, de teljes mértékben a valóság, az a valóság, ami a Gundelben kezdődött számomra, és aminek még messze sincs vége!

Egy roppant hálás tanuló, Tajtyi Patrik

Tóth Benjámin

egykori tanuló

Tanulóként kerültem a Gundel étterembe, amitől kezdetben egy kicsit tartottam, hiszen mégiscsak A Gundelről beszélünk. De aztán szerencsére könnyen, és hamar beilleszkedtem ebbe a közegbe, csapatba vagy már-már családba. Szakmailag az étterem, és a teremfőnökök maximális segítséget nyújtottak nekem/nekünk, akármilyen kérdésünk is akadt. Számomra a Gundel így rendkívül sokat kezdett jelenteni, és jelentett mindazon idő alatt, amit ott tölthettem.

A Gundel étteremnek köszönhetően rengeteg olyan eseményen járhattam felszolgálóként, amire soha nem is gondoltam volna, és mai napig nagy büszkeséggel tölt el, hogy elmondhatom magamról, hogy Magyarország egyik legnagyobb, leghíresebb, és nem utolsó sorban legmagasabb szintet képviselő éttermében tanulhattam, majd pedig dolgozhattam. Szakmai fejlődés szempontjából remek hely, hiszen Gundel Károly nyomán a mai napig a legmagasabb szinten űzik a vendéglátást.

Képek a konyha hétköznapjaiból

Szakágak

 

 

Cukrász

A cukrásztanulóknak színvonalas és kiterjedt képzést biztosítunk a prémium minőségű sütemények és desszertek alkotásából. Első kézből sajátíthatjátok el a legnagyobb szakmai kihívást jelentő sütemények és torták elkészítését és díszítését.

Szakács

Szakácstanulóink a konyhai alapok megismerése mellett gyakorlati betekintést nyernek a híres Gundel ételek elkészítési folyamatába, miközben felfedezik a minőségi ételkészítés alapjait és titkait.

Pincér

“Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik” mondta Gundel Károly. A képzés során a tanulók megismerhetik mit jelent a Gundel Házban fel és kiszolgálni, betekintést nyerve a vendéglátás évszázados hagyományaiba.

Feltetted már magadnak a kérdés,

hogy miért tanulnál jó szakemberektől,
ha tanulhatsz akár a legjobbaktól is?

 

Érettségi után gyere hozzánk, és alapozd meg jövődet a Gundelben!

Ha jól veszed az akadályokat, akár még az is megtörténhet, hogy egy vonzó pozíciót ajánlunk neked!

Kíváncsi vagy?

Kérdezd személyesen Bori Márkot a +36 30 433-2349-ös telefonszámon, ha pedig inkább e-mailt írnál, akkor leveledet a bori@gundel.hu címen várja!

Bori Márk

Talent Manager